Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır anneleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır ziyaretinde, HDP İl Binası önünde evlat nöbetinde olan ailelerle bir araya geldi. Burada terörle mücadeleye ilişkin net mesajlar veren Erdoğan, "Sonuna kadar bu işi kovalayacağız." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 09.07.2021, 18:16 09.07.2021, 18:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır anneleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazını Diyarbakır Kurşunlu Camii'nde kılması sonrası AK Parti'nin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılmı gösterdi.

Burada gençlerle bir araya gelen Erdoğan, Eylül 2019 tarihinden bu zamana dek evlat nöbetinde olan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler ve HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı binasının önünde nöbet tutulan çadırda ailelerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailelere yaptığı seslenişte şunları söyledi:

"25'e yakın evladımız aileleriyle buluştu. Bütün annelerimiz ve babalarımızın evlatlarıyla buluşmalarını istiyoruz. Bunun daha da artış göstereceğine inanıyorum. Şimdiye dek Şırnak ve Diyarbakır anneleri bütünleşti mi? Bütünleşti. Van anneleri bütünleşti mi? Bütünleşti. Bunlar sürekli olarak artış göstermeyi sürdürüyor.

"Kandil'de taciz bunlar için sorun taşımıyor"

Acımız oldukça büyük. Ancak şunu söylemek lazım, bu terör örgütü PKK'nın ve HDP'nin evlat diye bir derdi yok. Kandil'de taciz bunlar için sorun taşımıyor.

"Diyarbakır annelerinin bedduası bunları vuracak"

Daha da ileriye gidiyorum, orada yönetici durumunda olanların evlat diye bir derdi yok. Bunların taciz nedir böyle dertleri yok. Çünkü bunlar terör ve taciz düzeninden beslenip de bugünlere geldi. İnanıyorum ki ben kesinlikle Diyarbakır annelerinin bedduası bunları vuracak.

"Bu işi sonuna kadar kovalayacağız"

Hiçbir endişeniz bulunmasın. Bu işin takibini yapacağız ve kovalıyoruz. Bakanlığımız ve TSK bunların üzerine gidiyor. Bu takibi hiçbir zaman bırakmayacağız. Sonuna kadar bu işi kovalayacağız. Şimdi Meclis'te bunun takibini yoğun bir şekilde yapıyoruz.

"Bu işi bizler asla bırakmadık"

Şimdiye dek neredeyse 700 güne yaklaştık. Göstermiş oldukları sabrı inanıyorum ki bundan sonrası için de göstereceklerdir. Şunu bilmeleri gerekir ki bu işin peşini biz asla bırakmadık ve bundan sonra da bırakmayacağız. Bizim de torunlarımız ve evlatlarımız var çünkü. Sizlerin acısı bizim acımız demek. Rabbim kalan yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin. Yar ve yardımcımız olsun."

Yorumlar (0)