Evlat nöbetindeki aileler: “3 Eylül’de Diyarbakır annelerinin sesi olun” 

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyleyerek 3 Eylül 2019’da 7 gün 24 saat nöbet tutmaya başlayan Diyarbakır anneleri, nöbetin 3’üncü yılına girerken kendilerine destek olunması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. 

YAŞAM 02.09.2021, 09:17
Evlat nöbetindeki aileler: “3 Eylül’de Diyarbakır annelerinin sesi olun” 

Çocuklarının PKK’lı teröristler tarafından dağa kaçırılması konusunda HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır anneleri, 3 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatmıştı. 7 gün 24 saat süren eyleme kısa sürede diğer şehirlerde ikamet eden ve çocukları kaçırılan ailelerden de destek gelmişti. Van’dan, Bitlis’ten, Muş’tan, İstanbul’dan, Sakarya’dan ve daha pek çok ilden gelen aileler, Diyarbakır’daki HDP binası önünde nöbete başlamıştı.  

3 Eylül 2021 tarihinde 3’üncü senesi başlayacak olan evlat nöbetindeki aileler, HDP İl Binası kapısına Türk bayrağı astı ve bayrak önünde açıklamalarda bulundu. 



“Bize destek olun” 

Aileler adına konuşan anne Türkan Mutlu, tüm annelerin ve babaların evlatlarına kavuşmak istediklerini, bunun için gece gündüz eylemde olduklarını aktararak şunları kaydetti: “Artık evlatlarımız dağlarda ölmesin. Tüm dünyaya sesleniyorum! 3 Eylül’de Diyarbakır annelerinin yanında olun. Bizim sesimizi duyun. Bu eylem 10 sene de devam etse çocuklarımızı almadan buradan ayrılmayacağız. Ben, Ceylanımı almadan buradan gitmem. Biz Diyarbakır anneleri olarak siyasi amaçla bu kapıda durmuyoruz. Biz burada aile olarak varız. Kimse de bizi burada zorla tutmuyor. Allah’ın izniyle biz kazanacağız.” 

Baba Celil Begdaş ise evlat acısının yalnızca anne ve babalar tarafından bilinecek bir duygu olduğunu belirterek “Herkesi 3 Eylül’de bize destek olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)