Diyarbakır'daki evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Diyarbakır annelerinin, PKK tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır’daki HDP İl Başkanlığı önünde düzenledikleri evlat nöbetine bir aile daha katıldı. 

YAŞAM 27.06.2021, 08:19 27.06.2021, 16:58
Diyarbakır'daki evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu gören Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı eylem, 663. gününde devam ediyor.

Oğlunu 7 sene önce İstanbul’da kandırdılar

Ahmet Bayram, 7 yıl önce oğlu Arafat’ın kandırılarak İstanbul’dan dağa kaçırıldığını belirterek Bingöl’den Diyarbakır’a gelip oturma eylemine katıldı.

Oğlunun bir restoranda çalıştığını ve senelerdir ondan hiçbir haber alamadığını ifade eden baba Bayram, "Oğlum İstanbul Ümraniye’de HDP tarafından kaçırıldı. Onlara İstanbul’da yalvardım ama çare olmadı, oğlumu bana vermediler." şeklinde konuştu.

“Her sene HDP binasına gittim”

Oğlunu geri almak için her sene HDP binasına gittiğini belirten Ahmet Bayram, bu girişimlerinden sonuç alamadığını ifade ederek oğluna, güvenlik güçlerine teslim olması konusunda çağrı yaptı.

Öte yandan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve birçok partili ile birlikte Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, oturma eylemini devam ettiren ailelere ziyarette bulunarak, onlara desteklerini iletti.

Yorumlar (0)