Altun paylaştı: Erdoğan ile Diyarbakır annesi arasındaki diyalog

HDP il binasının önünde uzun bir süredir oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinden Türkan Mutlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sohbetinde, "Biz bugün burada senin sayende bu gücü buluyoruz. Bu gücü 30 yıl evvel görseydik, belki bu kadar anne bugünkü gibi ağlamazdı Türkiye'de." dedi.

GÜNDEM 10.07.2021, 19:27 11.07.2021, 15:51
Altun paylaştı: Erdoğan ile Diyarbakır annesi arasındaki diyalog

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün HDP il binası önünde evlat nöbetine devam eden Diyarbakır annelerini ziyaretinde kızı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Türkan Mutlu ile sohbet ettiği anların görüntülerini kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

"Senin sayende..."

Türkan Mutlu, ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Biz bugün burada senin sayende bu gücü buluyoruz. Bu gücü 30 yıl evvel görseydik, belki bu kadar anne bugünkü gibi ağlamazdı Türkiye'de." sözlerini sarf etti. 

Kızı Ceylan'ın acısını 8 yıldır yaşadığını kaydeden Mutlu, "HDP'li bir vekil diyor ki 'Diyarbakır anneleri timsah gözyaşı döküyor.' Buradaki bütün annelerin gözyaşları gerçektir. Sen evladımı 2013'te benden koparmışsın. Çocuğumun akıbetini söylemiyorsun. Bir anne olarak çocuğumu 1 dakika bile görmeye hakkım yok ama ben haksızım, öyle mi?" şeklinde konuştu. 

Kentte 2 yıldır eylem yaptıklarını fakat 7 senedir Diyarbakır'a geldiğini dile getiren Mutlu, sağlığının olumsuz yönde etkilendiğini, ayakta uzun süre kalamadığını söyledi.

Mutlu, "Kızım için 8 yıldır HDP ve PKK ile mücadele ediyorum. Ben yalnız başıma dağa kadar gittim. Bana annelik hakkı tanımadılar." dedi. 

"Bu yürekli kadınlarla tanışın"

Altun, söz konusu paylaşımında, "Sayın Cumhurbaşkanımız, evlatlarını tekrar görmek için 689 gündür protesto gerçekleştiren Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Manşetlerin ardında gerçek acılar ve gerçek insanlar var. PKK terör örgütü hakkında görüş beyan eden herkesin bu yürekli kadınlarla tanışması gerekir." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)