İBB uyardı: İstanbul'da korkutan tehlike

İstanbul'da özellikle çocukların vücutlarında yara oluşmasına sebep olan sivrisinekler birçok ilçede görülmeye başladı. İBB ise kısa mesaj (SMS) ile sivrisinek uyarısında bulundu.

YAŞAM 10.07.2021, 20:06 11.07.2021, 15:50
İBB uyardı: İstanbul'da korkutan tehlike

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nin akabinde özellikle çocukların vücutlarında yaraya sebep olan sivrisinekler birçok ilçede kabus olmaya başladı. 

Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde ikamet edenlerde de benzer etkiler gösteren sivrisineklerden şikayetçi. Ferah Evler Mahallesi'nde oturanlar, sivrisinek sokmaları sebebi ile çocuklarında yaralar oluştuğunu dile getirirdi. Park ve ara sokaklarda da ilaçlama yapılmasını talep eden mahalle sakinleri, evlerinin camlarına sineklik takarak tedbir almaya çalıştı.

"Diğerlerine benzemiyor"

30 yıldır Ferahevler Mahallesi'nde ikamet ettiğini dile getiren Cüneyt Akgün, "Çocuklarda daha belirgin izler oluşuyor. Bulaşıcı hastalığa sebep olmasından da korkuyoruz. Çocuklar sürekli kaşıdığı için iltihap ve yaralanmalar da oluyor. İlaçlama yapılıyor fakat yetersiz. Farklı bir sinek, diğerlerine benzemiyor. Isırdığı yer uzun süre iyileşmiyor. İlaç kullanmadan bahçeye inemiyoruz." şeklinde konuştu.

İBB'den uyarı

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ise sivrisineklere karşı kısa mesaj yoluyla uyarıda bulundu. Söz konusu mesajda, "Değerli İstanbullular, belediyemiz, dere, göl gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Saksı altlığı, bidon ve havuzlar gibi su birikebilen yerler sivrisinekler için iyi bir üreme alanıdır. Yalnızca 1 bardak suda çevreyi rahatsız edebilecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep beraber mücadele edelim." denildi. 



Yorumlar (0)