Evlat nöbetindeki anneden kızına 'teslim ol' çağrısı

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 658. gününde devam ederken 15 yaşındayken PKK tarafından kaçırılan kızı Aysun Arslan için oturma eylemine katılan anne Aydan Arslan, kızına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısı yaptı.

YAŞAM 21.06.2021, 17:21 22.06.2021, 09:13
Evlat nöbetindeki anneden kızına 'teslim ol' çağrısı

Çocuklarının PKK terör örgütü mensupları tarafından dağa kaçırıldığını belirterek Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemine başlayan ailelerin evlat nöbeti 658. gününde devam ediyor.

“Kızımı almadan gitmeyeceğim”

Çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılması sebebiyle 3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelip HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi düzenleyen ailelerin evlat nöbeti 658. gününde sürüyor. 5 sene önce PKK terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan 15 yaşındaki kızı Aysun Arslan eylemini sürdüren anne Aydan Arslan, 658 gündür eylemde olduğunu ve kızını almadan oradan ayrılmayacağını ifade etti.

Kızının kandırılıp dağa zorla götürüldüğünü belirten anne Aydan Arslan, "HDP'liler kızımı kandırdı ve dağa kaçırdı. Ben HDP'den kızımı istediğim için bu eylemdeyim. Buradan kızıma çağrı yapıyorum, beni duyuyor ve görüyorsa güvenlik güçlerine teslim olsun. Ben seni almadan buradan asla kalkmayacağım" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)