Diyarbakır annelerinin eylemi, bir evladı daha ikna etti 

6 sene önce Şırnak’tan dağa kaçırılan oğlu için Diyarbakır’a gelerek HDP İl Başkanlığı önünde nöbete başlayan annenin feryadı, bir evladın daha ikna olmasına vesile oldu. Anne ve baba Üstek, 6 sene sonra oğluna sarıldı. 

YAŞAM 29.08.2021, 11:15 29.08.2021, 20:52
Diyarbakır annelerinin eylemi, bir evladı daha ikna etti 

6 sene önce Şırnak’tan dağa kaçırılan oğlunu bulmak için 24 Şubat 2020 tarihinde Diyarbakır’a gelen ve HDP İl Başkanlığı önündeki Diyarbakır annelerinin eylemine katılan anne Emine Üstek ve baba Ömer Üstek’in çağrıları sonunda duyuldu. Üstek ailesinin oğlu Metin, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin çalışmaları sonucunda Şırnak’taki güvenlik güçlerine teslim oldu.  



Aile, mutluluk gözyaşları içerisinde evladına satıldı 

PKK’dan kaçtığı ve güvenlik güçlerine teslim olduğu haberini alan Üstek ailesi, ivedilikle Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nün yolunu tuttu. Anne ve baba Üstek, bu kez, 6 sene sonra oğulları Metin’e sarılmanın mutluluğunu ile gözyaşı döktü. Olay anında fenalık geçiren anne Üstek’e emniyette hazır bulunan 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Kısa sürede kendisine getirilen anne Üstek, Kürtçe ağıt yakarak zılgıt çekti.  



32 aile evladına kavuştu 

Anne Üstek, oğluna kavuşmasında emeği geçenlere pek çok kez teşekkür etti. Metin Üstek’in de ailesine dönmesi ile terörün pençesine düşen gençlerden 32’si, ailesine dönmüş oldu. 







Yorumlar (0)