Hamsi Doğu Karadeniz’e göçüyor

Düzce’nin ilçesi Akçakoca’nın Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, hamsi göçlerinin Batı Karadeniz’den Doğu Karadeniz yönüne başladığını belirtti. Karakaş, ayrıca hamsi fiyatlarının düşeceğini de bildirdi.

TARIM 06.12.2019, 16:35
Hamsi Doğu Karadeniz’e göçüyor

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş’ın AA’ya verdiği röportaja göre, diğer balık türlerinde yaşanan kıtlığın aksine hamsi bu yıl oldukça bereketli…

Hamsi avcılığının Batı Karadeniz bölgesinde günden güne azaldığını söyleyen Karakaş, hamsinin doğuya göç etmeye başladığını ifade etti.

Hamsi göçleri hızlı oluyor

Karakaş, hamsinin göç etmeye batıdan başladığını  ve bunun çok hızlı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Yolculuğuna Karadeniz’in batısından başlayıp doğuya doğru devam ettiğini, Doğu Karadeniz’den de Gürcistan’a doğru sürdüğünü söyledi. Karakaş ayrıca, hamsinin şu an da mevsim normallerinde olması gereken yerde olduğunu ve gerçek güzergahında hareket ettiğini söyledi.

Hamsinin Doğu Karadeniz’de bol miktarda çıktığını da söyleyen Karakaş, geçtiğimiz günlerde fırtına nedeniyle balığın azaldığını da iletti.

Hava durumu mevsim normallerine döndüğünde balık fiyatlar düşecek!

Havaların yarın düzelmeye başlamasıyla hamsinin 10 liraya kadar düşeceğini belirten Karakaş; mezgit, istavrit, barbun gibi balıkların uygun fiyatlarla tezgâhlarda yerini aldığını söyledi. Karakaş aynı zamanda, havaların mevsim normallerine geleceğini ve bunun fiyatları normal seviyesine getireceğine de değindi.

Yorumlar (0)