Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin gelirini güvence belgesi alacak olan sözleşmeli üretimin daha yaygın hale getirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ifade ederek, "Yakın zamanda yeni destekleme modelimizi duyuracağız” dedi.

TARIM 15.05.2024, 00:31 15.05.2024, 18:07 Melina Ay
Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde!

Bakan Yumaklı, Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda, anlaşma üretimin her aşamada büyük emek ve özveriyle çalışan, gizli kahramanların varlığına vurgu yaparak, “Anadolu topraklarını özenle işleyerek üretmeye devam eden insanlarımız var. Tarladan sofraya uzanan bu süreçte, ülke için durmaksızın çalışan ve çaba gösteren kahraman çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Üretimleri artırdık”

Yumaklı, AK Parti hükümeti süresince üretimin birleştirici bir alana dönüştüğünü söyleyerek “Çiftçilerimize desteklerimiz ve altyapı yatırımlarıyla üretimlerini artırdık. Ayrıca, doğal afetlere karşı çiftçilerimizi korumak adına Tarım Sigortası' Sübvansiyonlu kredilerle çiftçilerimizin finansal ihtiyaçlarını karşılamakta, diğer 85 milyon vatandaşımızın ve 57 milyon turistin gıda desteğiyle, şükürler olsun ki, sorunsuz bir şekilde karşılıyoruz” diye konuştu.

“Kaynak israfını azaltarak verimi artıracağız”

Yumaklı, gıda talebinin giderek artacağına dikkat edildiğini, arz güvenliği için son bir yılda önemli gıda düzenlemelerinin hayata geçirildiğini belirtti. Bitkisel ve hayvansal üretimin planlı bir şekilde tüketilmesine başlanmasını vurgulayan Yumaklı açıklamasını, “Bu sistemi yönetimimiz ve diğer bitkilerin aktif olarak sürdürülmesiyle devam ediyoruz. Artık ne, nerede ve ne kadar üretebileceğimizi planlayarak kaynak israfını azaltacak, kaliteyi ve verimi artıracağız. Çiftçilerimizin gelirini güvencesinden vazgeçerek sözleşmeli üretimi daha Ayrıca, büyükşehirlere yakın üretimler yapılıyor, vatandaşların ürünlerini daha kolay ve uygun koşullarla sağlamayı sürdürmeyi sürdürüyoruz. Yakında yeni destekleme modelimizi açıklayacağız” şeklinde sürdürdü.

“Güçlü Türkiye’nin temeli güçlü tarımdır”

Yumaklı açıklamasını “ 'Güçlü Türkiye'nin temeli güçlü tarımdır' prensibiyle devam ediyoruz. Türkiye'yi üretimin ve üreticinin yüzyılı haline getirme vizyonuyla politikalarımızı şekillendiriyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorumlar (0)