Atatürk Üniversitesi'nde hasat heyecanı

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan tarım arazilerde ekilen tritikale, yulaf ve buğdayın hasadına başlandı.

TARIM 25.08.2022, 01:03 25.08.2022, 18:02
Atatürk Üniversitesi'nde hasat heyecanı

Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, üniversite, ülkemizin verimli tarım arazilerini değerlendirmek, Türkiye ekonomisine katkı vermek ve öğrencilerin, teorik eğitime ek olarak uygulamalı eğitimi de görmeleri amacıyla faaliyet sürdürüyor.

Bu çerçevede, Atatürk Üniversitesi Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce 2 bin 800 dekarlık alanda buğday, 600 dekarlık alanda tritikale ve 600 dekarlık alanda yulaf olmak kaydıyla toplam 4 bin dekarda tarımsal üretim gerçekleştiriliyor.

Tarım alanlarında yapılan bu çalışmalarla, hem ziraat öğrencilerinin eğitim öğretimlerinde mesleki uygulama yöntemlerini kavramalarına hem de akademisyenlere, Doğu Anadolu'da tarım kalitesini ve verimi artırılabilmek maksadıyla bilimsel faaliyetlerini arazide tecrübe etme ve araştırma olanağı sağlanıyor.

"Tarımsal üretimi her sene biraz daha artırmayı hedefliyoruz"

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hayvansal ve tarımsal üretim faaliyetlerinin üniversite için katma değer sağlamanın yanında ilgili alanlarda okuyan öğrenciler için de uygulama imkanı sunduğunu kaydetti.

Üniversitenin bu tür faaliyetlerle topluma katkı görevini yerine getirdiğini belirten Çomaklı, şöyle konuştu:

"Üniversitemizin verimli arazilerinde tarım ve hayvancılık yaparak Türkiye'nin kalkınmasına katkı sunuyoruz. Elde ettiğimiz tarımsal ürünleri üniversitemiz çatısı altındaki çiftliklerde yem olarak kullanıyoruz. Ekim ve hasat işlemlerini modern teknikler kullanarak yapıyoruz. En yüksek verimi alabilmek için bilimsel yöntemlere başvuruyoruz. Tarımsal üretimi her sene biraz daha artırmayı hedefliyoruz. Üniversitemiz bölge halkına da yol gösterici oluyor."

Yorumlar (0)