Dünyanın en ünlü oyunu, Ruslara sırtını döndü

Ukrayna’yı haksız yere işgal eden Rusya, yaptırımlarla karşılaşmaya devam ediyor. Elektronik, giyim, otomotiv, enerji, sinema gibi farklı sektörlerden darbeler alan Rusya şimdi de Elektronic Arts’ın kapanmış kapısıyla karşılaştı. Rus takımları, FIFA 22 oyunundan çıkartılacak.

SPOR 03.03.2022, 10:36 04.03.2022, 13:43
Dünyanın en ünlü oyunu, Ruslara sırtını döndü

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı saldırıların 8’inci gününde Rusya’ya yönelik tepkiler hızla artıyor. Pek çok sektörde yaptırım uygulanan Rusya, EA’dan (Elektronic Arts) da “kovuluyor”. 

Rus takımları oyundan çıkartılıyor

Dünyanın en iyi oyun yapımcıları arasında yer alan EA, FIFA 22 oyunundaki Rus takımlarının ve Rusya Milli Takımı’nın çıkartılacağını duyurdu. EA tarafından konuyla ilgili “dayanışma” açıklaması yapıldı.



“Ukrayna halkını destekliyoruz”

EA Sports’un açıklaması şu yöndeydi: “Ukrayna halkını destekliyoruz ve futbol dünyasındaki ortak sesler gibi biz de Ukrayna’nın işgaline son verilmesi ve tekrar barış ortamının oluşturulması için çağrıda bulunuyoruz. UEFA ve FIFA’daki iş birliklerimizin kararlarına istinaden EA Sports olarak Rusya Milli Takımı ile tüm Rus takımlarını FIFA 22, FIFA çevrim içi, FIFA mobil ve EA Sports FIFA ürünlerinin tümünden çıkartmak için süreci başlatmış bulunuyoruz. Oyunlarımızın diğer alanlarındaki değişiklikleri de değerlendirme aşamasındayız.”

UEFA ve FIFA kararları

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Uluslararası Birlik Futbolu Federasyonu (FIFA) daha önceki açıklamalarında Rus Milli Takımı ile Rus futbol kulüplerinin tüm uluslararası müsabakalardan men edileceklerini duyurmuştu.



Kararlar, Belarus’u da kapsıyor

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, video oyunları endüstrisinden daha fazla yaptırım uygulanmasını istemiş ve uluslararası çağrıda bulunmuştu. Bu çağrıyı dikkate alan NHL (National Hockey League) de 22 versiyonlu oyunundan Belarus ve Rusya takımlarının çıkartıldığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)