Ukrayna'dan çarpıcı Rusya iddiası: Sıkıyönetim için tarih verildi

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Danilov, 4 Mart tarihinde Rusya'da sıkıyönetim ilan edileceğini öne sürdü.

GÜNDEM 03.03.2022, 09:42 04.03.2022, 13:39
Ukrayna'dan çarpıcı Rusya iddiası: Sıkıyönetim için tarih verildi

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırıları 8. gününde sürerken, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Danilov, Ukraine 24 kanalında Rusya ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu. 

4 Mart’ta Rusya’da ‘sıkıyönetim’ iddiası

Rusya lideri Vladimir Putin'in ülke genelinde, 4 Mart tarihinde sıkıyönetim ilan edeceğini öne süren Danilov, "İlk başta Rusya’da 4 Mart gününden sonra sıkıyönetim ilan edileceğine ilişkin istihbarat bilgileri mevcut. Moskova ve St. Petersburg'u tahmin bile edemiyorum. Rusya'da neler yaşandığını gördükleri için tepki verecekler" açıklamasını yaptı.

“Ukrayna’nın yüzde 95'i milliyetçi”

Putin'in Ukrayna’ya yönelik saldırılarına anlam veremediğini ifade eden Danilov, "Huzurlu kentlerimizi, Harkov'u, tarihi kentlerimizi bombalamak, çocukları katletmek... Bütün bunları niye yapıyor anlamıyorum" şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un, Rusya'nın asıl hedefinin; ‘Ukrayna’yı milliyetçilerden temizlemek’ sözlerine cevap veren Danilov, "O zaman ülkedeki vatandaşlarımızın yüzde 95'ini öldürmeleri gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)