Abramovich: Kulübü satıyorum

Rusyalı iş insanı Roman Abramovich, 2003'te satın aldığı Chelsea'yi satma yönünde karar verdiğini duyurdu.

SPOR 03.03.2022, 01:35 04.03.2022, 09:02
Abramovich: Kulübü satıyorum

Abramovich, kulübün resmi internet adresinde yer alan açıklamasında, "Borçların ödenmesine ilişkin bir talebim yok. Chelsea benim için hiçbir zaman para veyahut iş ile ilgili olmadı. Tamamıyla kulüp ve futbol için duyduğum tutkuyla ilgiliydi. Ekibime talimat verdim, satıştan elde edilecek tüm gelirle bir hayır vakfı kurulacak. Vakıf, Ukraynalı savaş mağdurları için çalışacak. Savaş mağdurlarının acil gereksinimlerine yönelik kaynak oluşturulmasının yanı sıra uzun vadedeki toparlanma adımları da desteklenecek." sözlerini sarf etti. 

"Bu şekilde ayrılmak istemezdim"

Çok zor bir karara vardığını belirten Abramovich, "Chelsea'den bu şekilde ayrıldığım için çok üzgünüm. Chelsea'nin yararına bir karar olduğunu düşünüyorum. Umarım her birinize şahsen veda edebilmek için Stamford Bridge'i son defa ziyaret edebilirim. Bu kulübün bir parçaları olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bütün ortak başarılarımızla gurur duyuyorum. Chelsea ve kıymetli taraftarları her daim kalbimde olacak." dedi. 

19 sene önce satın almıştı

Abramovich, ülkesinin Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sebebiyle kulüp yönetimini Chelsea Vakfı'nda görev yapan mütevelli heyetine vermişti.

Rus milyarder, 2003 yılında İngiltereli iş insanı Ken Bates'e 140 milyon pound ödeyerek takımın yeni sahibi olmuştu.

Chelsea, Rus milyarderin satın almasının ardından gerçekleştirilen yüksek meblağlı transferlerin akabinde 2005 yılında lig şampiyonluğuna ulaşarak 50 senelik özlemi sonlandırmıştı. 'Maviler', Rus iş insanı döneminde 5'er defa lig ve Federasyon Kupası ile 2'şer kez Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonluklarına ulaşmıştı.

Yorumlar (0)