ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD Dışişleri Blinken, "ABD Adalet Bakanlığı'nın çatısı altında kurulan yeni misyon gücü ile Rus oligarklara ait özel jetler, yatlar ve diğer bütün mal varlıkları durdurulacak ve hepsine el koyulacak." dedi.

DÜNYA 03.03.2022, 01:07
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

Antony Blinken, Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmeler yaptı.

Ukrayna'ya her türlü güvenlik, beşeri, ekonomik ve savunma yardımı sağlandığını dile getiren Blinken, "Ülkelerini kararlılık ve beceriyle savunan Ukrayna ordusuna yardım için uçaksavar ve tanksavarların aralarında olduğu savunma yardımını ulaştırıyor olacağız." dedi.

"Hepsine el koyulacak"

Blinken, ABD'nin şu ana değin aralarında Putin ve Rus oligarkların yer aldığı çok sayıda kişiye yönelik yaptırım kararı aldığını hatırlatarak, "ABD Adalet Bakanlığı'nın çatısı altında kurulan yeni misyon gücü ile Rus oligarklara ait özel jetler, yatlar ve diğer bütün mal varlıkları durdurulacak ve hepsine el koyulacak." diye konuştu.

Blinken, bahse konu savaşın Rus halkını ilgilendirmediğini, tamamen Putin’in savaşı olduğunu öne sürerek, şu sözleri sarf etti:

"Rus halkı bu savaşın bir parçası değil. Siz de herkes gibi iyi iş, temiz su ve hava, evlatlarınız güvenlik bir yerde yetişmesi gibi şeyler istiyorsunuz. Putin'in savaşı size bunları getirmeyecek. Hayatlarınız daha da kötüleşecek."

"Her türlü senaryoya hazırız"

Putin'in nükleer caydırıcılık kuvvetlerini alarm seviyesine çıkarmasına da sert bir dille tepki gösteren Blinken, "Bu tam anlamıyla büyük bir sorumsuzluğun zirvesidir ve çok tehlikelidir." şeklinde konuştu. 

Blinken, ABD'nin nükleer alarm düzeyini değiştirmediğini belirtti.

Moskova'ya diplomasi kapısının her daim açık durumda olduğunu kaydeden Blinken, Putin'in farklı bir yol tercih etmesi halinde ABD'nin bu duruma da hazırlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)