Meclis'te gündem fahiş fiyat! Ağır yaptırımlar geliyor

TBMM’de salı günü 23 Nisan nedeni ile özel oturum gerçekleştirilecek. Önemli yasa tekliflerinin görüşüleceği haftada gözler ticaret kanunda yapılacak düzenlemelere çevrildi. Yeni düzenlemeyle Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak.

EKONOMİ 21.04.2024, 12:41 Buse Önder
Meclis'te gündem fahiş fiyat! Ağır yaptırımlar geliyor

TBMM’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel bir oturum düzenlenecek. Bu hafta önemli yasa tekliflerinin ele alınacağı haftada, ticaret kanununda yapılacak düzenlemeler büyük bir ilgiyle bekleniyor. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlarla mücadeleyi daha etkili hale getirmek amacıyla yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda, "fahiş fiyatla mücadele yasası" için çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgili hazırlanan taslak metin, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.

800 bin lira ceza gelecek

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapan işletmelere yönelik daha caydırıcı cezalar getirilmesini öngören yasa teklifi, Meclis'in gündemine gelecek.

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk yapan işletmelere daha ağır cezalar öngörüyor. Toplam 12 maddeden oluşan teklifin Meclis'e sunulması planlanıyor. Mevcut yasada fahiş fiyat uygulayanlara 52 bin 500 lira ceza öngörülüyor. Yeni düzenlemeyle bu cezanın 80 bin liraya yükseltilmesi bekleniyor.

Üst sınır da 100 bin liradan 525 bin liraya çıkarılmıştı, bu rakamın da 800 bin liraya kadar yükseltilmesi planlanıyor.

Kapatma cezası gündemde

Ayrıca, 15 güne kadar kapatma cezası da düşünülen düzenlemede, geçici kapatma cezasının fahiş fiyat ve stokçuluk yapan işletmelere uygulanacağı belirtiliyor. Geçici kapatma cezasının kademeli olarak uygulanması planlanıyor.

Yorumlar (0)