​Rubledeki tarihi düşüşün ardından Rusya'da ilginç görüntü: AVM'lere akın ettiler

Ukrayna'ya yönelik Rusya’nın işgal girişiminin ardından ABD ve AB başta olmak üzere birçok devlet tarafından yaptırım yağmuruna tutulan Rusya'nın resmî para birimi rubledeki değer kaybı devam ederken, Rus halkı ise ortaya çıkan ekonomik krizden en az zararla çıkmanın çözümünü arıyor. Rubledeki tarihi düşüşün ardından ATM'lerde uzun kuyrukların ortaya çıktığı gözlemlenirken halk bankadan çektiği paralar ile ürün almak amacıyla alışveriş merkezlerine akın etmeye başladı.

GÜNDEM 02.03.2022, 16:19 02.03.2022, 17:24
​Rubledeki tarihi düşüşün ardından Rusya'da ilginç görüntü: AVM'lere akın ettiler

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlatmış olduğu işgal girişiminden sonra çok sayıda devlet, farklı sektörlerde yaptırım kararları uygulamaya başladı.

Rublenin değer kaybı sonrası, halk AVM’lere akın etti

Rusya’ya yönelik en sert yaptırım Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkmasına dönük oldu. Rusya lideri Putin’in söz konusu kararından geri adım atmaması ve sert yaptırım kararlarından sonra dolar karşısında ruble, yüzde 30’a yakın değer kaybetti.

Rublede yaşanan sert kayıplardan sonra Rus halkı ise ATM’lere ve bankalara koşarak para çekmek için kuyruk oluşturdu. Rublede yaşanan tarihi kayıptan daha çok etkilenmek istemeyen Rus halkı, farklı bir yola başvurdu.

Ukrayna’ya yönelik askeri harekâtın ardından rublenin hızla değer kaybetmesiyle birlikte Rus halkı, ruble tutmak yerine alışveriş merkezlerine gidip ürün almayı seçti.

Hafta sonu özellikle alışveriş merkezlerinin oldukça yoğun olduğu görülürken, Kommersant gazetesi, Rusya’da geçen hafta beyaz eşya ve elektronik eşya faturalarının yüzde 80’e yakın arttığını aktardı.

Elektronik ürün fiyatlarının artması bekleniyor

Öte yandan Batılı devletlerin yaptırım kararlarının ardından elektronik ürün şirketlerinin bazıları, Rusya’ya ürün satmayı yasakladı.

Ayrıca analistler, önümüzdeki dönemde elektronik cihaz fiyatlarında yüzde 30’a yakın artış yaşanmasını bekliyor.

Yorumlar (0)