"Terörist cenazeleri" soruldu, lafı Beşiktaş'a getirdi!

CHP'li vekillerin terörist cenazesine katıldığına dair kanıtlanmış görüntüleri inkâr eden Kemal Kılıçdaroğlu'na bugün gazeteciler ısrarla bu soruyu sordu. Kılıçdaroğlu "terörist cenazesine katılmayı doğru bulmadığını" söyledi ancak iki vekili ile ilgili konuşmadı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "15 Temmuz şehitleri ile Beşiktaş saldırısındaki 47 şehidin paralarının kesilmesinin sorulmasını" istedi.

SİYASET 03.12.2020, 13:08
"Terörist cenazeleri" soruldu, lafı Beşiktaş'a getirdi!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusu satılmış" sözlerini eleştirirken, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin 20 Kasım 2015 tarihinde terör örgütü PKK mensubu terörist Aziz Güler’in cenazesine katılmasını ve Gamze Akkuş İlgezdi'nin cenaze sırasında ağlamasını hatırlatan muhtarlara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "O video montaj" cevabı vermişti.

Videonun orijinal olduğu ve üzerinde oynanmadığının kanıtlanması sebebiyle gazeteciler bugün de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, Demokrat Parti'yi ziyareti sonrası "görüntülerin gerçek olduğu" ısrarıyla sordu.

Bir gazetecinin, 20 Kasım 2015 tarihinde Sezgin Tanrıkulu ile Gamze Akkuş İlgezdi'nin terörist Aziz Güler'in cenazesine katıldığını, bu isimlerden birinin Başdanışmanı, diğerinin Genel Başkan Yardımcısı olduğunu, görüntülerin orijinal olduğunu hatırlatması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir teröristin cenazesine CHP'li arkadaşlarının özellikle hiçbir milletvekilinin katılmasını kesinlikle doğru bulmayacağını her yerde ve her zaman bunu söylediğini belirterek, teröristin insanlık suçu işlediğini, teröriste ve terör örgütlerine karşı tüm siyasi partilerin ortak tavır sergilemesi gerektiğini, Türkiye Cumhuriyeti devletinin terör örgütlerini ve terörü yok etmesi gerektiğini, çünkü teröre karşı binlerce şehit verildiğini ifade etti.

40'ı polis 47 Beşiktaş şehidi ile 15 Temmuz şehitleri sorusu 

Hiçbir milletvekilinin terörist cenazesine katılmasını doğru bulmayacağını belirtmesine rağmen Sezgin Tanrıkulu ile Gamze Akkuş İlgezdi'nin terörist cenazesine katılarak ağlamasına değinmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, konuyu değiştirerek "İktidarın 15 Temmuz şehitleri ile Beşiktaş'taki 47 şehidin parasına el koyduğunu, bu sorunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulmasını istediğini* söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştıklarında bu sorunun "Kemal Kılıçdaroğlu" tarafından sorulduğunun hatırlatılmasını isteyen CHP Lideri, "Lütfen Sayın Erdoğan'a bu sorumu sorun ve bu soruyu benim adıma sorduğunuzu belirtin. Beşiktaş saldırısında şehit olan 47 şehidin parası ile 15 Temmuz şehitlerinin paralarının neden kesildiğini sorun" çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)