"Türk ordusu satılmıştır" diyen vekile Akar'dan yanıt!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk ordusu Katar'a satılmıştır." diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a tepki göstererek, bu konuda gerekenin yapılacağını söyledi. 

GÜNDEM 30.11.2020, 17:00 01.12.2020, 10:14
"Türk ordusu satılmıştır" diyen vekile Akar'dan yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir canlı yayında, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türk ordusunun Katar'a satıldığına" dair skandal ifadeler kullanmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Başarır, "kendisinin değer biçemediğini ancak 50 milyon dolara satıldığını" söylemişti.

Başarır, kendisine itiraz edilmesi üzerine "Tank Palet Fabrikası'nın orduya eşdeğer olduğunu" ve "söz konusu fabrikanın Türkiye'nin namusu olduğunu" ifade etmişti. 

Bunun üzerine Başarır hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatılmıştı. 

Akar: Gereği yapılacak!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) dil uzatan Başarır'a, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan tepki geldi. 

Bakan Akar, Türkiye'nin "hukuk devleti" olduğunu belirterek, hukuk çerçevesi içerisinde yapılması gerekenlerin şimdiye kadar yapıldığını, bundan sonra yapılacağını söyledi.

Akar, bu konuda hassasiyet gösterildiğini ve gereken başvuruların yapıldığını kaydederek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) dil uzatan kişilere karşı hukuk çerçevesi içerisinde gereğinin yapılacağını ifade etti. 

İnkâr etmişti

Gelen tepkiler üzerine geri vites yapan Başarır, ağzından "Türk ordusunun satıldığına" dair bir laf çıkmadığını söylemişti.

Başarır, "Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı olan bir fabrikanın Katar'a nasıl satıldığını" sorduğunu, Tank Palet Fabrikası'nı kast ettiğini belirtmişti. 

Mehmetçik'e karşı bir söylemde bulunmadığını öne süren Başarır, savcı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığını ancak kendisinin bu konuda alnının açık olduğunu ifade etmişti. 

Çelik: Zehirli bir dil!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik, Başarır'ın kahraman Türk ordusuna karşı seviye ve ahlâktan yoksun ifadeler kullandığını belirterek, söz konusu ismi kınamıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Çelik, Başarır tarafından zehirli ve şuursuz bir dil kullanıldığını belirtmişti.

Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticilerinin hem öğretmenleri hem de askerleri saygısızca hedef aldıklarına dikkat çekerek, söz konusu zihniyete karşı oldukça güçlü bir yanıt verileceğini ifade etmişti.

Türk ordusunun, Türkiye'nin bağımsızlığı ve egemenliğinin korunması için mücadele ettiğini belirten Çelik, Mehmetçik'in bütün dünya tarafından takdir edildiğini kaydetmişti. 

Çelik, Türk ordusunun Türk milleti için eşsiz bir değer olduğunu vurgulayarak, siyasi provokasyonlar ile ordunun hedef alınmasına müsaade edilmeyeceğini aktarmıştı. 

MSB'den yazılı açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türk milletinin ordusuna milletin önünde hakaret yağdırıldığını ifade etmişti.

Bakanlık, Başarır tarafından kullanılan ifadelerin "gayr-i millî" olduğunu belirtmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hem yurt içinde hem de sınır ötesinde görev yürüttüğünü ve bundan asla şüphe duyulmaması gerektiğini kaydetmişti. 

Tartışmalar başlamıştı

Adalet ve Kalkınma Partisi Medya Başkanı Mahir Ünal, Türk ordusuna dil uzatan Başarır için "Esed aşığı" değerlendirmesini yapmıştı. Başarır, bunun üzerine Ünal'ın "utanmaz" olduğunu söylemişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, bakanlığın Tank Palet Fabrikası'nın satışı karşısında hiçbir hamlede bulunmamasına tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk ordusuna hakaret eden kişileri lanetlediğini ifade etmişti. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Altun'a tepki göstermiş, "milletin seçtiği bir vekilin, bir atanmış tarafından lanetlenmesinin hadsizlik olduğunu" ifade etmişti.  

Yorumlar (0)