Başsavcılıktan "TSK satılmış" soruşturması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kahraman Türk ordusuna alçak sözler sarf eden CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ile ilgili soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 29.11.2020, 16:53
Başsavcılıktan "TSK satılmış" soruşturması!

Gazeteci Eren Eğilmez'in modoratörlüğünde Habertürk'te yayınlanan "Gerçek Fikri Ne?" programının konuklarından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi" arasındaki gizli anayasa çalışmaları konuşulurken sarf ettiği "Türk ordusu Katar'a 50 milyon dolara satıldı" şeklindeki ahlaksız sözleri sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Resen soruşturma!

27. Dönem Milletvekili CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesi gereğince Türkiye Cumhuriyeti Devletinin askeri teşkilatını ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama suçları kapsamında resen soruşturma başlatıldı.

Şehit cenaze töreni boyunca sırıtmıştı

Daha önce de şehit cenazesinde sürekli güldüğü içineleştirilere maruz kalan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk canlı yayınında Türk ordusunun Katar'a satıldığı, üstelik satış bedelinin 50 milyon dolar olduğu yönündeki alçak ifadeleri sebebiyle büyük tepki toplamıştı.

Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin göz bebeği olduğunu, Türkiye'nin bağımsızlığının teminatı olduğunu, ne bugün ne de binlerce senelik şanlı Türk tarihinde Türk ordusunun satılıp alındığını vurgulayarak, kahraman Mehmetçiğe hadsizce dil uzatarak hakaret eden hadsiz ve kendini bilmezi esefle kınadığını bildirmişti.

Hulusi Akar

Şahsi ihtiras ve siyasi hevesleri uğruna fedakâr, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Türk milletinin kahraman Mehmetçiğine hakaret eden, asil Türk milletince zaten mahkûm edilmiş gayri millî bu dili şiddetle kınadığını söyleyerek, bunun hesabının da hukuk sınırları içinde sonuna kadar sorulacağını, alçak iftiranın yakın takipçisi olacaklarını vurgulamıştı.

Cumhuriyet gazetesi Hulusi Akar'ın sözlerini, "MSB'den Ali Mahir Başarır'a dava tehdidi!" şeklinde vermişti.

İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçmişte CHP'nin askerî vesayeti arkalarına alıp iktidar olduklarını, bugün ise milletin hizmetinde bulunan kahraman Türk ordusuna dil uzattıklarını belirterek, "Bu çirkin dili kesin ifadeyle reddediyor ve şiddetle telin ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın kahraman Türk ordusuna seviye ve ahlak yoksunu ifadeler kullandığını kaydederek, "Şiddetle kınıyoruz." demişti.

Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal ise CHP'li Ali Mahir Başarır için "Muhaberat artığı, Esed aşığı" ifadesini kullanmış, kahraman Türk ordusuna karşı kullandığı çirkin ifadelerin canlarının ne kadar yandığını gösterdiğini söyleyerek, çirkin sözlerin sahibini telin ettiğini, aziz Türk milletini temsil etme onuruna layık olmadığını bir kez daha gösterdiğini ve derhal özür dilemesi gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)