RTÜK'ten "TSK satıldı" yayınına inceleme!

RTÜK, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hakaret içeren sözleri sarf ettiği Habertürk yayınıyla ilgili olarak inceleme başlattı. RTÜK'ten yapılan açıklamada, "Hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır" denildi.

MEDYA 29.11.2020, 16:07
RTÜK'ten "TSK satıldı" yayınına inceleme!

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) tarafından, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın canlı yayın konuğu olduğu ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik çirkin ifadelerin dile getirildiği Habertürk televizyon yayını ile ilgili inceleme başlatıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan açıklamada Habertürk televizyon kanalındaki yayın sırasında program konuklarından CHP Mersin Milletvekili Başarır'ın kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sarf ettiği çirkin ifadelerin kati surette kabul edilemez olduğunun altı çizildi.

Türk kültüründe Türk ordusunun "Peygamber ocağı" olarak anıldığının vurgulandığı açıklamada TSK'nın aziz Türk milletinin yüz akı olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları dışında ve içinde kahramanca mücadele veren, Türklerin gönül coğrafyasının huzurunu ve güvenliğini tesis eden kahraman Türk ordusuna dil uzatmaya kimsenin hakkının olmadığının kaydedildiği açıklamada, RTÜK'ün sorumluluk alanında bulunan ve her kesimin izleyebileceği bir saat diliminde sarf edilen hadsiz sözlerin yakın takip altına alındığı, söz konusu yayın hakkında RTÜK uzmanlarının inceleme başlattığı ifade edildi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, daha önce katıldığı bir şehit cenazesinde sıkça güldüğü, zaman zaman kahkaha derecesine varan hareketlerde bulunduğu için kamuoyu tarafından eleştirilmişti.

Yorumlar (0)