CHP'li Başarır: Türk ordusu satıldı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk'te yayımlanan "Gerçek Fikri Ne?" programında "Türk ordusu Katar'a satıldı" ifadelerini kullandı.

SİYASET 29.11.2020, 10:47 29.11.2020, 13:49
CHP'li Başarır: Türk ordusu satıldı!

Eren Eğilmez'in modoratörlüğünde Habertürk'te yayınlanan "Gerçek Fikri Ne?" programının konuklarından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi" arasındaki gizli anayasa çalışmaları konuşulurken Hükümet'e Türk ordusu ile ilgili ağır bir suçlamada bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türkiye'nin Katar'la yaptığı "tank fabrikası" anlaşmasını "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Türk ordusu Katar'a satılmış, ben de bilmiyorum ama 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış. Ama nedense birileri mandacı oluyor." şeklinde yorumlamasına, programın diğer katılımcılarından Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir çok sert tepki gösterdi.

Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir, "Hangi ordu satılmış? Türk milletinin ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin satıldığını nasıl söylersiniz?" tepkisini gösterirken, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu şöyle konuştu:

"Ordu denir mi ya? Tank fabrikası ordu mudur? Kardeşim ortaklık yapılmıştır. Bırakın bu işleri ya. Afrin'e girmeyin diyen siz değil misidiniz? S-400 bizim için tehdit diyen siz değil misiniz? Bırakın ya. Böyle ucuz şeylerle olmaz bu iş ya! Aslanlar gibi ordu, FETÖ'den temizlendikçe, Türkiye'nin ordusu olarak faal. Bakın Fırat Kalkanı Harekatı'na! Ordu satılmışmış! Ayıp ya."

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusunun satıldığı" suçlamasına İYİ Parti Adalet-Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem'in herhangi bir tepki göstermediği görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan "Ordu satıldı" diyen CHP'li vekile kınama!

CHP'li vekilin "Türk ordusu satıldı" sözlerine Twitter'dan tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçmişte CHP'nin askerî vesayeti arkalarına alıp iktidar olduğunu, bugün ise milletin hizmetinde bulunan kahraman Türk ordusuna dil uzattıklarını belirterek, "Bu çirkin dili kesin ifadeyle reddediyor ve şiddetle telin ediyoruz." dedi.

İbrahim Kalın, Türkiye'nin güvenliği, Türk milletinin huzuru için büyük kahramanlık göstererek mücadele eden asil Türk ordusuna desteklerinin tam olduğunu vurguladı.

Ömer Çelik'ten "Ordu satıldı" kınaması!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın kahraman Türk ordusuna seviye ve ahlak yoksunu ifadeler kullandığını belirterek, "Şiddetle kınıyoruz." dedi.

Mahir Ünal: Muhaberat artığı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusu satıldı" sözlerine AK Partili Mahir Ünal'dan da sert tepki geldi.

CHP'li Ali Mahir Başarır için "Muhaberat artığı, Esed aşığı" ifadesini kullanan Mahir Ünal, kahraman Türk ordusuna karşı kullandığı çirkin ifadelerin canlarının ne kadar yandığını gösterdiğini belirterek, CHP'li Ali Mahir Başarır'ın ifadeleri telin ettiğini, aziz Türk milletini temsil etme onuruna layık olmadığını ve derhal özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)