Öğretmenlerden sonra bir hakaret de müdürlere!

Sosyal medya kullanıcıları kime cevap vereceğini şaşırdı. Önce Kılıçdaroğlu "AK Parti'ye verilen oylar haram" dedi, ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Türk ordusu satıldı" ifadelerini kullandı. Bir bomba da CHP'li Mustafa Kul'dan geldi. Kılıçdaroğlu'nu savunmaya çalışan Mustafa Kul, her biri öğretmen olan Türkiye'deki tüm okul müdürlerine ağır suçlamada bulundu.

SİYASET 29.11.2020, 11:19 29.11.2020, 12:39
Öğretmenlerden sonra bir hakaret de müdürlere!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne denk gelen TBMM Grup Toplantısı'nda AK Parti'ye oy veren öğretmenlere öğretmen demediğini, onların iradesini pazarladığını söylemişti.

Ertesi gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte basın karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlerden gelen tepkilerin hatırlatılması üzerine bu kez de "3600 ek gösterge istemeyen öğretmenleri kastettiğini" söylemesi, ikinci kez tepki görmesine yol açmıştı.

Dün de "AK Parti'ye verilen oylar haramdır" şeklinde fetva veren Kemal Kılıçdaroğlu, medyada ve sosyal medyada gündem olmuştu.

Sosyal medyada gündem CHP

Dün sosyal medya kullanıcılarının Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti'ye verilen oylar haramdır" çıkışına tepki gösterdiği sıralarda Habertürk'te yayınlanan programda CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusu Katar'a satıldı" şeklindeki ifadeleri şok etmişti.

Sosyal medya kullanıcıları bu kez de CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusu satıldı" sözlerine tepki gösterirken, bir bomba da TV100'de yayınlanan Hande Aydemir'in sunduğu "Gün Biterken" programından geldi.

Öğretmenlerden sonra sıra okul müdürlerinde

CHP'nin 20. dönem milletvekili Mustafa Kul ile Gazeteci-Yazar Dr. Taceddin Kutay'ın konuk olduğu "Gün Biterken" programında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlerle ilgili sarf ettiği skandal sözleri konuşuldu. 

CHP'li Mustafa Kul, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini savunmak için her biri bir öğretmen olan "okul müdürlerine" yönelik ağır bir ithamda bulundu. Mustafa Kul; demokrasiden, çağdaşlıktan, Atatürk'ten, Cumhuriyet'ten yana bir tane okul müdürünün olmadığını söyledi.

Gazeteci-Yazar Dr. Taceddin Kutay ise CHP'li Mustafa Kul'un bu sözlerine itiraz ederek, "Çok özür dilerim, ben buna çok yüksek sesle itiraz ederim. Ya yeter. Sizin partinizde genetik yatkınlık mıdır nedir? Dün Kılıçdaroğlu, bugün siz. Bu öğretmenlik mesleği onurlu, şerefli bir meslektir. Yok aydın,. çağdaş, ilerici, şu, bu, falan... Bütün müdürler, öğretmenler falan derseniz cinayet işlersiniz. Ne biçim konuşuyorsunuz Allah aşkına? Bir öğretmene böyle bir şey diyemezsiniz. Kılıçdaroğlu'nun aştığı o ahlaki sınırı siz de aştınız." dedi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da öğretmenlerle ilgili sarf ettiği sözleri doğru bulmadığını, terbiyesizlik yaptığını belirtti.

CHP eski milletvekili Mustafa Kul ise, "Kemal Kılıçdaroğlu'na söz söyleyemezsin. Senin haddini aşar. Onun muhatabı sen değilsin. Sana mı kaldı Kılıçdaroğlu'na cevap vermek?" şeklinde karşılık vererek Dr. Taceddin Kutay'ı aşağılama ve dışlama yoluna gitti.

Yorumlar (0)