Kılıçdaroğlu: AK Parti'ye verilen her oy "haram"!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) verilen her oyun haram olduğunu iddia etti.

SİYASET 28.11.2020, 14:30 28.11.2020, 14:53
Kılıçdaroğlu: AK Parti'ye verilen her oy "haram"!

Adana Esnaf Buluşması'na katılım gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katarlılara satılması üzerinden Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çok kötü bir durumda olduğunu iddia etti.

"Kaça satıldı?"

Kılıçdaroğlu, her şeyin satıldığını, son olarak da Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katarlılara satıldığını hatırlatarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) "Kaça satıldı?" diye sordu.

600 milletvekilinden hiçbirinin bu sorunun cevabını bilmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, neden Katar ile ihale yapılmadığını da sordu.

"Her oy haram"

Kılıçdaroğlu, bu soruya yanıt veremeyen Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) atılan her oyun "haram" olduğunu söyledi. 

Türkiye'de 83 milyon insanın yaşadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, fakir fukaraya sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. 

"Esnaf Bakanlığı kurulmalı"

Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde esnafların hiçbir sorununun çözüme kavuşturulmadığını belirterek, dükkânı kapatılan esnaflara sosyal devlet tarafından yardım edilmesi gerektiğini belirtti.

Esnafların sorunlarının çözülebilmesi için Esnaf Bakanlığının kurulması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, esnafın sıkıntısını anlatabileceği ve sıkıntısını çözemediği zaman şikâyete gidebileceği bir bakanlığın şart olduğunu söyledi.

"Halk Bankası artık esnaf bankası değil"

Kılıçdaroğlu, Halk Bankası'nın esnafa destek sağlamak için kurulduğunu belirterek, söz konusu bankanın artık esnaf bankası olmadığını ifade etti.

Sicil affının da şimdiye kadar çıkmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, esnafların Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) karşı mesafeli olduklarını ancak sorunlarını çözebilmeleri için oylarının rengini değiştirmeleri gerektiğini kaydetti.

"Siyasetçiler topluma örnek olmalı"

Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin mütevazı bir hayat sürmeleri ve topluma örnek olmaları gerektiğini belirterek, Türkiye'de üretime katkısı olan ve çalışan herkesin Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başının üstünde yeri olduğuna dikkat çekti. 

Yorumlar (0)