Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi

Sağlık Bakanlığı, korona hastalarının tedavileri için kullanılan ilaçların doğru kullanılması ve yanlış kullanımının engellenmesi maksadıyla 81 şehre "ilaç kullanım broşürleri" gönderdi.

SAĞLIK 29.11.2020, 11:55 29.11.2020, 12:00
Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun yeni tip koronavirüs tanı ve tedavi rehberinde bulunan ilaçların kullanımı ile ilgili en fazla karşılaşılan sorunun “ilaç dozunun karıştırılması” olduğu belirtilen broşürlerde doğru kullanım ile ilgili bilgiler verildi.

Favipiravir ve/veya Hidroksiklorokin!

Rehberde hem "komplike olmayan ve ayakta izlenebilecek ya da hafif-orta pnömonisi bulunan olası veya kesin koronavirüs olgularında" hem de "Yatış endikasyonu bulunan koronavirüs olgularında" Favipiravir veya/ve Hidroksiklorokin kullanımı tavsiye ediliyor.

İki ilacın mutlak surette hekim önerisi ve de gözetiminde kullanılması gerektiği belirtilen broşürlerde tedavisine erken başlanan ve doğru dozlarda ilaç verilen hastalarda, hastalığın ilerlemesinin büyük ölçüde önlendiği ve bu şekilde yoğun bakım oranının düştüğü vurgulanıyor.

Broşürlerde ilaçların kullanımına ilişkin periyotlar ve dozlar açıklanıyor. Kullanımın uygun olmadığı durumlar da yine broşürlerde aktarılıyor.

Yorumlar (0)