Kılıçdaroğlu'ndan ikinci "öğretmen" skandalı!

Kasım ayı 4 parti arasında yoğun trafiğe sahne oluyor. Akşener'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu 4 partili gizli anayasa çalışmaları ile ilgili ilk açıklamasında "yaptık", ikinci açıklamasında "yapmadık", üçüncü açıklamasında ise "yaptık" itirafından sonra bugün yaptığı dördüncü açıklamasında "yapmadık" diyerek inkâr etmeyi tercih etti. Dünkü "AK Parti'ye oy veren öğretmene, öğretmen demem" sözlerine açıklık getirmek isteyen Kılıçdaroğlu ikinci gafını yaptı. Kılıçdaroğlu, "Ek gösterge istemeyip AK Parti'ye oy veren öğretmen, öğretmen değildir!" demek istediğini söyledi.

SİYASET 25.11.2020, 15:54 25.11.2020, 17:33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasında ziyaret trafiği yoğunlaştı. Trafiğe, CHP, İYİ Parti ve SP'nin gizli anayasa ortağı HDP henüz girmiş değil.

Kobani soruşturması çerçevesinde HDP'ye operasyon yapılması sebebiyle partinin eş genel başkanı Mithat Sancar'ı ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aramış (25.10.2020), ardından sırayla Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu (26.10.2020) ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan (29.10.2020) aramıştı. İYİ Parti'nin ise gizli anayasa ortağı HDP'ye mesafeli durması dikkat çekmişti.

Kasım ayı ise CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasında yoğun trafik yaşanmasına sahne oldu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile HDP'nin katılmadığı trafik ay içerisinde şu şekilde işledi:

10.10.2020 - Temel Karamollaoğlu'ndan Ahmet Davutoğlu'na ziyaret
16.11.2020 - Ahmet Davutoğlu'ndan Meral Akşener'e ziyaret
18.11.2020 - Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na ziyaret
19.11.2020 - Temel Karamollaoğlu'ndan Meral Akşener'e ziyaret
25.11.2020 - Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener'e ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e çiçek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu İYİ Parti Genel Merkezine gelişinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener karşıladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'e çiçek takdim ettikten sonra görüşmeye geçildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ziyaretin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Belirli aralıklarla bir araya gelerek birbirlerine görüşlerini aktaracaklarını ve düşüncelerini paylaşacaklarını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün ABD Başkanı Joe Biden'dan ilk beklentilerinin "Türkiye'ye güçlü bir biçimde demokrasi vurgusu yapması olduğu" ifadeleri nedeniyle partisinin eleştirilmesine, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman hiçbir emperyalist gücün ya da devletin egemenliğini kabul etmez." yanıtını verdi.

Bülent Arınç'ın istifası

CHP ve İYİ Parti'nin genel başkanları, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı YİK'ten (Yüksek İstişare Kurulu) ayrılması sonrası "makas değişikliği" tabirini kullandığı hatırlatılan Meral Akşener, sözdeki amacının, Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin birbirilerine laf çarpıttığına dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

Akşener, adalette reformdan bahsedildiği günlerde, cezaevinden şartlı tahliye ile çıkmış birinin (Alaattin Çakıcı) Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesi, MHP liderinin ise bu tehdit sahibini sahiplendiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise Bülent Arınç'ın istifası ile ilgili olarak, Türkiye'nin uzun süredir yönetilmediğini, çözümün de üretilmediğini, AK Parti içinde çözüm üretmek isteyenlerin (Bülent Arınç) olduğunu ancak Cumhur İttifakı'nın küçük ortağının (MHP) büyük ortağı (AK Parti) esir aldığını iddia etti.

Meral Akşener de Erdoğan'ın 3 gün bekleyip, Devlet Bahçeli'nin tepkisinden sonra Arınç'ı tahkir eden bir konuşma yapmak zorunda kaldığını savundu.
Meral Akşener, benzeri olayın "Dolmabahçe Mutabakatı"nda da yaşandığını iddia etti.

Erdoğan'ın "erken seçim korkusu" yaşadığını ileri süren Akşener, kendilerinin seçim istediğini belirterek, gerekçe olarak şunları söyledi:

"Şeffaflık yok, liyakat yok. Türkiye tek bir adamın iki dudağı arasında. Elbette biz erken seçim istiyoruz. Fakat bizim TBMM'deki sayımız buna yetmiyor. Sayın Devlet Bahçeli erken seçim isterse, arkadaşlar (AK Parti) açısından yandı gülüm keten helva…"

Demokratikleşme

Türkiye'nin demokratikleşmesi gerektiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün Joe Biden ile ilgili açıklamaları hatırlatılınca, bu konuda CHP sözcülerinin söylenmesi gerekeni söylediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman hiçbir emperyalist gücün ya da devletin egemenliğini kabul etmez." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan ikinci "Öğretmen" skandalı!
Ek gösterge istemeyip AK Parti'ye oy veren öğretmen, öğretmen değildir!

Öğretmenler Günü'nde yaptığı ve büyük tepki toplayan "Şu anki iktidarın peşinden koşan öğretmene ben öğretmen demem. Kimse kusura bakmasın. Öğretmen iradesini pazarlamaz." şeklindeki konuşması sorulan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"24 Kasım Öğretmen Günü'nde yaptığım konuşmada 3600 ek gösterge verilmelidir dedim. Eğer bir öğretmen, 'Ben 3600 ek gösterge istemiyorum, gidip AK Parti'ye oy vereceğim' diyorsa o camianın adamı değildir."

İktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen'in bir taraftan ek gösterge istediği, diğer taraftan da hükümeti desteklediği biliniyor. Twitter'da Kılıçdaroğlu'na şu sorular yöneltildi: Bir öğretmen hem ek gösterge talebinde bulunup aynı zamanda AK Parti'ye oy veremez mi? Ya da ek gösterge istememek insanı öğretmenlikten çıkarır mı? KESK üyesi bir öğretmen değil 3600, 360 bin ek gösterge alsa ama AK Parti'ye oy vermese o da öğretmenlikten çıkar mı?

Kılıçdaroğlu bu kez inkâr etti

Dört partinin anayasa taslağı hazırladığı yönündeki soruyu da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, bu kez de "Böyle bir çalışma yapılmadı, nereden çıkarıldı bu? Varsa taslak çalışma, getirin bi görelim şunu." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun CHP-İYİ-HDP-SP olarak CHP'li İbrahim Kaboğlu başkanlığında yürütülen gizli anayasa çalışmaları ile ilgili açıklamalar tablosu şu şekildeydi: 

1. YAPTIK açıklaması: 21 Haziran 2018'de Tele1'de 4 parti olarak anaasa çalışması yaptıklarını açıkladı.

2. YAPMADIK açıklaması: 15 Kasım 2020 Pazar günü "Böyle bir şey yok. Hayretle izliyorum" diyerek reddetti.

3. YAPTIK açıklaması: 18.11.2020 tarihinde Ahmet Davutoğlu ile yaptığı basın toplantısında ise "Anasaya çalışmalarının kiminle yapıldığının ne önemi var, anlayamıyorum." diyerek çalışmayı kabul etti.

4. YAPMADIK açıklaması: 25.11.2020. Bugün. "Böyle bir çalışma yapılmadı, nereden çıkarıldı bu?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu dördüncü açıklamasında gizli anayasayı inkâr ederken diğer taraftan da HDP'nin meşruiyetini savundu.

HDP'li TBMM başkan vekilinin olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, MHP'lilerin ve AK Partililerin konuşmak için HDP'li başkan vekilinden izin isteyerek konuştuklarını, neden bunun eleştirilmediğini söyledi.

Meral Akşener'den inkârda istikrar

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksine, Meral Akşener gizli anayasa konusunda tutarlı davranarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nu reddini, "Böyle bir çalışma yapmadığımızı söylememize rağmen hâlen iddialar gündeme getiriliyor. Bu konuyla ilgili artık ne ben ne de parti yöneticilerimiz demeç vermeyecek. Bu konu bizim için kapanmıştır." sözleriyle destekledi.

Ümit Özdağ tarafından açıklanan, İYİ Parti'nin eski genel başkanı Adem Taşkaya tarafından 18 saatlik görüntü kayıtlarıyla varlığı desteklenen gizli anayasa belgelerini HDP'li Garo Paylan ve CHP'li İbrahim Kaboğlu da itiraf etmişti.

Yorumlar (0)