STK ve TSK'nın üslubu CHP'yi kızdıracak!

STK'ların destek ziyaretini kabul eden Hulusi Akar ile Org. Yaşar Güler'in kullandığı dil CHP'yi rahatsız edecek.

GÜNDEM 02.12.2020, 11:46 02.12.2020, 13:32
STK ve TSK'nın üslubu CHP'yi kızdıracak!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne "satılmış" ifadesini kullanması, CHP ve İYİ Parti'nin de Başarır'a sahip çıkması sonrası sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri temsilcileri, kahraman Türk ordusunun yanında olduklarını vurgulamak için Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesini (Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz) ziyaret etti.

Ziyarette Millî Savunma Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Alpaslan Kavaklıoğlu, Şuay Alpay ve Muhsin Dere de hazır bulundu.

Ziyarete gelen heyette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TİSK Başkan Vekili Celal Koloğlu ve Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan yer aldı.

28 Şubat'ta Refahyol hükümetine karşı postmodern darbenin sivil ayağını oluşturan ve 5'li Çete olarak anılan TOBB, TİSK, TESK, DİSK ve TÜRK-İŞ'in ziyarete katılması da (DİSK hariç), ortaya koyduğu değişimi göstermesi bakımından CHP'yi rahatsız edecek.

Akar ve Güler'den naif dil!

Ziyaret sebebiyle teşekkür eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, hangi nedenle olursa olsun, birilerinin kalkıp Türk Silahlı Kuvvetleri'ni özne olarak kullanarak "satılmış" kelimesiyle yan yana koymasının gerçekten akla ziyan bir durum olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin ve asil Türk milletinin haklarının, alaka ve menfaatlerinin korunması noktasında karada, havada ve denizde TSK'nın işinin çoğaldtığını belirten Hulusi Akar, bu yüzden herhangi bir biçimde TSK'nın enerjisini azaltan değil, artıran girişimler beklediklerini kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ise Türk Silahlı Kuvvetler için "satılmıştır" şeklinde bir ifade kullanılmasının hiç hoş olmadığını, çok yanlış olduğunu, hukuk gereğinin yerine getireceğine inandığını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karada, havada ve denizde verilen tüm görevleri şimdiye kadar büyük bir başarıyla ifa ettiğini ve bundan sonra da aynı biçimde canı pahasına büyük başarılarla görevini yapmaya devam edeceğini vurgulayan Orgeneral Yaşar Güler ise, hiçbir şekilde Türk ordusunun moralinin bozulmadığını, bilakis daha azim ve kararlı bir şekilde görevlerini yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.

CHP çok rahatsız olacak!

Askerî vesayetin, iktidarlara karşı parmak sallamasından ve arada bir masaya yumruk vurmasından haz duyan muhalefet anlayışının, gerek Akar'ın gerekse Güler'in "satılmış" hakaretine tepki gösterirken kullandığı bugünkü naif dilden de rahatsız olması kaçınılmaz.

CHP'nin TSK hakkındaki "satılmış" şeklindeki tutumuna tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, geçmişte askeri vesayeti arkalarına almak suretiyle iktidar olanların bugün milletin hizmetinde canla başla görev yapan Türk Ordusuna dil uzattığını vurgulamıştı.

AK Parti cephesinden gelen tepkiler TSK'nın geçmişteki durumu ile şu anki konumuna vurgu yapar nitelikteydi.

Tepkilerde TSK'nın geçmiş rolü şu şekilde özetlendi:

"Türkiye'nin sınırları içindeki ve dışındaki hak, alaka ve menfaatlerini yabancı güçlere karşı korumak, terör örgütlerine karşı güvenliği sağlamak yerine; ışıklarını yakarak siyasi iradeyi tehdit eden, muhtıralarla siyaseti dizayn eden, darbelerle millî iradeye el koyan, canının istediğini iktidara getiren, canının istediğinin partisini kapattıran, başörtüsü ve eğitim kurumları gibi mevzuların yönünü belirleyen bir TSK..."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin CHP'yi rahatsız eden bugünkü konumunu ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli özetlemişti.

Kahraman Türk askerinin Türk Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Pençe operasyonları gibi şehir şehir, dağ dağ, ova ova, mağara mağara, köşe bucak alçakları arayıp bulup imha ettiğini hatırlatan MHP Lideri Devlet Bahçeli de "Türk ordusunun Libya'daki varlığının, Afrika içlerinden Doğu Akdeniz'e, Katar'dan Suriye'ye, Irak'tan Dağlık Karabağ'a, Kıbrıs'tan Afganistan'a kadar varlığının CHP, HDP, İYİ ve SP ile tüm çıkar odaklarının kabusu olduğunu" ifade etmişti.

Bahçeli: Şerefsizlik, kepazelik! >>>

Mustafa Kemal'in ordusu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusu satılmış" ifadelerine gelen tepkileri dünkü TBMM Grup Toplantısı'nın gündemine alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ordu Mustafa Kemal'ın ordusudur" demiş ancak vekilinin hakaretine dair herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesine sosyal medyada gelen en ilginç tepki şuydu:

"Ordu Mustafa Kemal'ın ordusu, Mustafa Kemal de CHP'nin kurucusu. O hâlde dilediğim gibi hakaret ederim" mi demek istiyorsunuz. Hayır! Ordu bu milletin ordusudur ve dilediğiniz gibi hakaret edemezsiniz...

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise Recep İvedik filmindeki Recep İvedik karakterinin köpüklü hâlde oteldeki odasının kapısında kaldığı sahneyi paylaşarak, "Kapı benim kapı olduğu için bi problem yok" istihzasında bulundu.

Kasım ayı toblosu

MHP Lideri Bahçeli'nin "CHP, HDP, İYİ ve SP'nin moralini bu tablolar bozuyor" dediği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in ise "Türk ordusunun morali bozulmadı" diyerek doğruladığı sözleri de doğrulayan Kasım ayı tablosunu da aşağı koymakta yarar var.

Yorumlar (0)