Kılıçdaroğlu terörist cenazesinin görüntülerini de inkâr etti!

TSK'nın, CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal'in ordusu olduğunu belirterek, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın "Türk ordusu satılmış" sözlerine destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de katıldığı toplantıda beklemedik şekilde tepki görünce, "Tüm ordunun başının üstünde yeri olduğunu" söyledi. Kılıçdaroğlu, PKK'lı teröristin cenazesine katılan Sezgin Tanrıkulu ile ilgili gelen eleştiriye cevap verirken de, orijinal görüntüleri inkâr etti.

SİYASET 02.12.2020, 13:40 02.12.2020, 16:06
Kılıçdaroğlu terörist cenazesinin görüntülerini de inkâr etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de bir otelde muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Güneydoğu'da PKK'lı bir teröristin cenazesine katıldığını hatırlattı ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın da orduya yönelik sözlerinin maksadını aştığını söyledi.

CHP'ye yönelik eleştirileri oturduğu yerden dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye geldiğinde ilk olarak terörün her türlüsünün, kimden ve nereden gelirse gelsin terör olaylarının tümünün insanlık suçu olduğunu belirterek, Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı cenazenin terörist cenazesi değil, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin cenaze töreni olduğunu, sosyal medyada fotomontaj marifetiyle terörist cenazesine katılmış gibi gösterildiğini iddia etti. 

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 20 Kasım 2015 tarihinde terör örgütü PKK mensubu terörist Aziz Güler’in cenazesine katılmış, Gamze Akkuş İlgezdi cenaze sırasında ağlamıştı. Görüntülerin orijinal olduğu kanıtlanmıştı.

"Tahir Elçi'nin cenaze törenine ait fotoğraflar"

Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformlarında yayılan fotoğrafların Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenaze törenine ait olduğunu ifade etti.

"Bütün siyasi partilerden katılım oldu"

Tahir Elçi'nin 5 sene önce "Diyarbakır'da terör istemediğine" dair basın açıklaması yaptığını ve söz konusu açıklamasının ardından silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, söz konusu cenaze törenine bütün siyasi partilerden katılımın olduğunu söyledi. 

"Photoshop yapmışlar"

Kılıçdaroğlu, photoshop ile tabutun başına terör örgütünün bayrağının yerleştirildiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Tanrıkulu ile yan yana getirilerek kullanıldığını ifade etti.

"Terörist cenazelerine katılmak doğru değil"

Tanrıkulu'nun "terör örgütüne karşı olduğuna" dair net bir şekilde açıklama yaptığını anımsatan Kılıçdaroğlu, siyasi parti yöneticileri ve milletvekillerinin terörist cenazelerine katılmasını doğru bulmadığını kaydetti.

"Vatansever biriyim"

Kılıçdaroğlu, milliyetçilik anlayışının "vatanseverlik" olduğuna dikkat çekerek, 21'inci yüzyılda Londra'da bulunan tefecilere gidip para isteyen ve yüksek faiz teklif eden siyasi yöneticilere "milliyetçi" diyemeyeceğini söyledi. 

HDP'den nasıl tepki gelecek?

PKK terör örgütünün siyasi kanadı olan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) sık sık terörist cenazelerine katılım gösterdiği biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı son açıklamalara Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) gelecek yanıt merak ediliyor.

Yorumlar (0)