ABD’ye ‘TikTok’ engeli: ‘Hiçbir yere gitmiyoruz’

ABD Başkanı Joe Biden tarafından TikTok’un yasaklanmasını öngören yasanın onaylanmasının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew, yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadeleyi kazanmayı beklediklerini belirterek, “İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz" dedi.

DÜNYA 24.04.2024, 21:05 Buse Önder
ABD’ye ‘TikTok’ engeli: ‘Hiçbir yere gitmiyoruz’

ABD Başkanı Joe Biden, dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması TikTok'un ABD'deki varlıklarını başka bir şirkete satmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasayı onayladı. Biden'ın bu kararıyla birlikte TikTok'un ABD'de yasaklanması süreci resmen başlamış oldu.

‘Hiçbir yere gitmiyoruz’

Biden'ın onayının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew, açıklamalarda bulundu. Shou, söz konusu yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadeleyi kazanmayı beklediklerini ifade etti. "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz. Gerçekler ve Anayasa bizim tarafımızda ve yine galip gelmeyi umuyoruz" şeklinde konuşan CEO, TikTok'un ABD'deki faaliyetlerinin devam edeceği ve hukuki süreçte kazanmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ne olmuştu?

TikTok'un ABD'de yasaklanma süreci, Çin menşeli teknoloji şirketlerine yönelik güvenlik endişeleri ve veri gizliliği konularının gündeme gelmesiyle başlamıştı. Biden yönetimi, TikTok'un ABD'deki faaliyetlerinin güvenlik endişelerini gidermek için başka bir şirkete satılmasını istemişti. Ancak TikTok'un sahibi olan ByteDance şirketi, bu talebe karşı çıkmış ve ABD hükümetiyle uzun süredir devam eden görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.

Yorumlar (0)