Starbucks'ta tarihi kayıp! Değeri 35 milyar dolara geriledi

İsmi boykotlarla anılan dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana tam 35 milyar dolar değer kaybetti.

EKONOMİ 03.05.2024, 10:45 Buse Önder
Starbucks'ta tarihi kayıp! Değeri 35 milyar dolara geriledi

Starbucks, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protesto ve boykot kampanyalarıyla gündeme gelmişti. Bu durum şirketin hisselerinde büyük bir düşüşe sebep olurken, kahve zinciri, son günlerde yaşadığı tarihi kayıplarla sarsıldı.

Starbucks hisseleri, günü yüzde 16'lık bir düşüşle kapatırken, tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana tam 35 milyar dolar değer kaybetti.

85 milyar doların altına geriledi

Starbucks'ın Nasdaq'ta işlem gören hisselerinin toplam piyasa değeri de 85 milyar doların altına geriledi. Şirketin CEO'su Laxman Narasimhan, bir televizyon programında, "Müşteriler ve Çin'deki baskılar, ayrıca Orta Doğu'daki iş dünyasının diğer coğrafyalarda da bizi etkilemesi nedeniyle çok zorlu bir çeyrek geçirdik" şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEO Narasimhan, şirketin hisselerindeki düşüşü toparlamak amacıyla canlı yayına katıldı. Ancak Narasimhan'ın 10 dakikalık röportajı boyunca şirketin hisselerinde yaklaşık yüzde 5 daha kayıp yaşandı.

Beklentinin altında kaldı

Starbucks'ın mali dönemi, 31 Mart 2024'te sona erdi ve şirket ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin gelirleri ocak-mart döneminde yıllık bazda yüzde 2 azalarak yaklaşık 8.6 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentileri ise şirketin bu dönemde 9.1 milyar dolar gelir sağlaması yönündeydi.

Starbucks yöneticileri, bir önceki çeyrekte satışların yavaşlamasını, şirketin İsrail'e yönelik tutumunun 'yanlış algılanması' nedeniyle şirketi hedef alan boykotlara bağlamıştı.

Yorumlar (0)