ABD Temsilciler Meclisi, TikTok yasağına onay verdi

TikTok'un yasaklanması ile ilgili yasa tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi'nde ezici çoğunlukla kabul edildi. Senato'daki oylamanın ardından tasarı, Biden'ın masasına gidecek.

DÜNYA 20.04.2024, 22:49 Hakan Öksüz
ABD Temsilciler Meclisi, TikTok yasağına onay verdi

Sosyal medya platformu TikTok'un yasaklanmasıyla ilgili tartışaların sürdüğü ABD'de yeni bir karar alındı. Platformun sahibi olan Çin merkezli ByteDance'i köşeye sıkıştıran ABD, ülkedeki varlıklarını başka bir şirkete satması halinde TikTok'u yasaklamayacağını bildirmişti.

58'e karşı 360 oyla kabul edildi

Temsilciler Meclisi’nde bugün yapılan oylamada TikTok'un yasaklanması ile ilgili yasa tasarısı oylandı. Tasarıya 360 kabul, 58 ret oyu verildi. Yasa tasarısının ezici bir çoğunlukla kabul edilerek Temsilciler Meclisi'nden geçtiği kaydedildi. 

Sıra Senato oylamasında

Tasarının içeriğindeki düzenleme, TikTok'un satışı için ByteDance şirketine 6 aydan 1 yıla kadar süre veriyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Şirketin olumlu adım attığı görülürse satış süresi 90 gün uzatılacak." şeklindeki kararı da tasarıda yer aldı. Senato'da yapılacak oylama sonrası yasa tasarısı, Başkan Biden'ın masasına gidecek.

Yorumlar (0)