"Halk düşmanı Facebook" diyen Trump'tan TikTok savunması

ABD'de TikTok'un yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısı Kongrede görüşülürken Donald Trump'tan bir açıklama geldi. "TikTok kapanırsa Facebook çok güçlenir." diyen Cumhuriyetçi Trump, "Facebook'u halk düşmanı olarak görüyorum. Özellikle seçimlerle ilgili ciddi bir tehdit teşkil ediyor." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 12.03.2024, 18:09 13.03.2024, 00:14 Hakan Öksüz
"Halk düşmanı Facebook" diyen Trump'tan TikTok savunması

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'a ABD'de erişim engeli getirilmesinin önünü açacak yasa tasarısı, kamuoyunu ikiye böldü. Başkanlığı döneminde TikTok'un yasaklanması için propaganda yapan Cumhuriyetçi Donald Trump, bu kez tam tersini savundu. 

Biden "imzalarım" dedi, Trump karşı çıktı

Kasım ayında yapılacak seçimler öncesi gazı açan ABD Başkanı Joe Biden, TikTok'un yasaklanmasının önünü açacak tasarı hakkında önceki günlerde, "Önüme gelirse imzalarım." demişti.

Rakibi Biden'ın açıklamasına tepki gösteren Trump, "TikTok yasaklanırsa halk düşmanı Facebook güçlenir. Meta, haksız avantajlara kavuşabilir." ifadelerini kullandı.

Trump: "TikTok kapanırsa Facebook çok güçlenir"

ABD Kongresinde görüşülen yasa tasarısının hedefi, 30 Eylül tarihine kadar TikTok'u satması için ByteDance şirketini zorlamak. Trump'a göre ise TikTok'un yasaklanması, rakip sosyal medya ağı olan Facebook'un fazla güçlenmesine neden olacak.

"TikTok olmadan delirecek pek çok genç var"

Mark Zuckerberg'ün sahibi olduğu Facebook'u "halk düşmanı" olarak gördüğünü belirten Donald Trump, "TikTok'un iyi yönleri olduğu gibi kötü yönleri de var ama bunu kapatırsanız Facebook'u büyütmüş olacaksınız. Ben de TikTok'un ulusal güvenliği tehdit ettiği düşüncesindeyim ancak Facebook da ülkemiz için büyük tehdit. Seçimler konusunda özellikle Facebook çok tehlikeli. TikTok olmadan delirecek pek çok genç de var, bunu da düşünmeliyiz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)