ABD'de TikTok yasağına adım adım: Senato'da ezici oylama

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada TikTok'un yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, 352'ye karşı 65 oyla kabul edildi. Senato'da bir oylama yapılacak, daha sonra tasarı Biden'ın önüne gidecek. TikTok Ceo'su Shou Zi Chew, "ABD anayasasına aykırı" diyerek tasarıya karşı çıktı. İşte ABD'deki TikTok tartışmasında son durum...

DÜNYA 13.03.2024, 19:18 14.03.2024, 01:58 Hakan Öksüz
ABD'de TikTok yasağına adım adım: Senato'da ezici oylama

ABD kamuoyu, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'un ülkede yasaklanmasının önünü açacak tasarıyı tartışıyor. Söz konusu yasa tasarısı için ABD Temsilciler Meclisi'nde oylama yapıldı.

"TikTok'a baskı yasası" için 352 "evet" oyu verildi, 65 "hayır" oyu çıktı. Senato'da yapılacak oylamanın ardından tasarı, ABD Başkanı Joe Biden'ın masasına gidecek.

Şirkete 165 gün süre

TikTok tasarısının ilk oylamasındaki ezici üstünlük, platformun sahibi olan Çinli ByteDance şirketini zora soktu. Şirketin 165 gün içinde TikTok'u elden çıkarmaması durumunda platform, ABD'de yasaklı hale gelecek. Bu durumda TikTok, uygulama mağazalarında da yer alamayacak.

ABD'lilerin kişisel verilerinin, Çin'in eline geçmesinden korkuluyor

Ulusal İstihbarat birimi, Adalet Bakanlığı ve FBI'ın, oylamadan önce Temsilciler Meclisine brifing verdiği kaydedildi. ABD'de Çin merkezli TikTok nedeniyle vatandaşların kişisel bilgilerinin Çin'in eline geçmesinden korkuluyor. 

TikTok CEO'su: "ABD anayasasına aykırı"

ABD'de lobi faaliyetleri yürüten TikTok Ceo'su Shou Zi Chew ise, "Bu güvenlik endişeleri tamamen yersiz. Kişisel bilgilerin sızdırıldığına ya da bundan sonra sızdırılacağına dair somut bir kanıt yok. Bu tasarı, ABD'lilerin ifade özgürlüğünün TikTok üzerinden kısıtlanması anlamı taşıyor. ABD anayasasına aykırı bir durum var ortada." dedi.

Yorumlar (0)