İmamoğlu'na "aslan parçası" diye seslenen Sarıgül'den davet: "Gel bakalım"

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, başta İBB Başkanı İmamoğlu olmak üzere değişim isteyen partinin üst düzey isimlerine seslendi. "Siz zaten o işin başında değil miydiniz yiğitler? Bu yenilgide hiç kabahatiniz yok mu?" diyen Sarıgül, "Erzincan'a gel bakalım aslan parçası. CHP'nin güçlü olduğu İstanbul'da siyaset yapmakla iş bitmiyor." dedi.

SİYASET 03.08.2023, 09:42 Hakan Öksüz
İmamoğlu'na "aslan parçası" diye seslenen Sarıgül'den davet: "Gel bakalım"

Seçim yenilgisinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallanıyor. CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partide değişim isteyenlerin arasındaki en sert tavrı gösteren isim oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sık sık "değişim" mesajı veriyor. CHP'de lider ve yönetim değişikliğinin gerektiğini kaydeden İmamoğlu, partinin bazı önemli isimleri tarafına çekti.

CHP'de seçimli kurultay ve değişim tartışmaları yaşanırken CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den bir açıklama geldi. Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Sarıgül, CHP içindeki değişim taraftarlarına seslendi. 

"Bu yenilgide hiç kabahatiniz yok mu?"

Başka İmamoğlu olmak üzere partinin üst düzey isimlerinden gelen değişim talebini yorumlayan Sarıgül, "Aslan parçaları, değişim talebini dile getiren kardeşlerim. Siz zaten o işin başında değil miydiniz yiğitler? Benim gibi Erzincan'a mahkum değildiniz. Genel başkan önünüzü açtı, elinizde imkanlar vardı. Peki bu yenilgide hiç kabahatiniz yok mu? Siz işin başındaydınız, kayıp varsa siz de sorumlusunuz." ifadelerini kullandı.

"Erzincan'a gel bakalım aslan parçası"

Sarıgül, "Siz Trabzon'a, Batman'a, Nevşehir' kaç kez gittiniz? Oralarda neler yaptınız? CHP'nin güçlü olduğu İstanbul'da siyaset yapmakla iş bitmiyor. Erzincan'a gel bakalım aslan parçası. Gel de bir selam var. Rahat koltuklardan konuşmak kolaydır." dedi.

Yorumlar (0)