Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakan Vekili ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bageri Keni ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

SİYASET 20.05.2024, 23:26 21.05.2024, 11:54 Buse Önder
Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakan Vekili ile görüştü

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bageri Keni ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybetmelerinden duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek İran halkına taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhammed Muhbir ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı, görüşmenin detaylarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında yaşamlarını yitirmeleri nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan, taziyelerini ileterek, sabır ve metanet diledi.

‘Türkiye-İran ilişkilerine katkısı daima hatırlanacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu acılı günlerde İran’ın yanında olduğunu ve İran halkının kederini paylaştığını vurguladı. Türkiye’nin, komşuluk ve kardeşlik hukuku gereği, bundan sonraki süreçte de İran’a destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, ayrıca Reisi ve Abdullahiyan’ın Türkiye-İran ilişkilerine yaptıkları katkıların daima hatırlanacağını söyledi.

Yorumlar (0)