Bahçeli'den Reisi'nin ölümüne yorum: "Kaza mı, sabotaj mı?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası sonucu ölümünü yorumladı. "Reisi'nin ölümü kaza mı, sabotaj mı? Reisi'nin ölümünde ABD ve İsrail nerede duruyor? Bu konu açıklığa kavuşturulmalı." diyen Bahçeli, Kobani davasında verilen kararları da değerlendirdi.

SİYASET 21.05.2024, 11:22 21.05.2024, 11:42 Hakan Öksüz
Bahçeli'den Reisi'nin ölümüne yorum: "Kaza mı, sabotaj mı?"

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemin sıcak başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

"İsrail hükümetinde de ayrılıkçı sesler yükseliyor"

Gazze Şeridi'nde masum sivillerin kanının akmaya devam ettiğine vurgu yapan Bahçeli, "Modern dünya, 35 binden fazla kardeşimizin katledilmesini izlemekle yetindi. Gazze'de alçakça soykırım yapıldı. Küresel vicdanın baskısı, İsrail'e daha fazla hissettirilmelidir. İsrail terör devleti, durdurulmalıdır. Zaten İsrail hükümetinde de ayrılıkçı sesler yükseliyor. Savaş karşıtlarının protestosu güçlendi. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Netanyahu hakkında verilen tutuklama kararı ço önemli." ifadelerini kullandı.

"Reisi'nin ölümü kaza mı, sabotaj mı?"

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan'ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesini yorumlayan MHP lideri, "Bu kaza, bölgedeki tedirginliği had safhaya çıkardı. Gelen ilk açıklamalar bunun bir kaza olduğu yönünde. Gerçekten kaza mı, yoksa sabotaj mı bilemem. Olayın ardından gizem çözülmelidir. Reisi'nin ölümünde ABD ve İsrail nerede duruyor? Bu konu açıklığa kavuşmalı. Uluslararası bağımsız bir soruşturma komisyonu, bu kazayı derinlemesine incelemeli." dedi.

"HDP ile devamı olan parti kapatılmalı"

6-8 Ekim olaylarına ilişkin devam eden yargılama kapsamında mahkemenin cezaları açıkladığını kaydeden Bahçeli, "Bu davada yargılananların cezalandırılması, hukuk devletinin gereğinden başka bir şey değil. Bir suç işlenmişse bunun cezası verilir, kimsenin yanına kar kalmaz. HDP'yi kapatma davası, Anayasa Mahkemesi tarafından sürüncemede bırakıldı. HDP ile devamı olan partinin kapatılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Mehmetçik teröristleri etkisizleştiriyor, siz de Meclis'tekilere aynısını yapın"

Hazine'den alınan paranın düşmanlara aktarılmasının hainlik olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ölen terörist için taziye yayımlamak suçtur. Konu kaç oy aldığınız, Meclis'te kaç vekilinizin olduğu değil. Konu vatanın geleceği. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; Mehmetçik teröristleri dağda etkisiz hale getiriyor, sizler de Meclis'tekileri etkisizleştirmelisiniz. TBMM görevini yapmalı ve o vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)