Aliyev ile görüşen 3 liderin başına gelenler dikkat çekti

Helikopterin düşmesi sonucu İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberinde heyetin hayatını kaybetmesinin ardından gözler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Sırbistan ve Slovakya Cumhurbaşkanlarının başına gelen çok ilginç olaylara çevrildi.

DÜNYA 20.05.2024, 18:09 Şeyda Gül
Aliyev ile görüşen 3 liderin başına gelenler dikkat çekti

Dünya, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin düşmesini konuşuyor. Helikopterin düştüğü bölgeye Türkiye’den istenen arama çalışmalarına yardım talebi için bölgeye Akıncı İHA gönderildi. Akıncı’nın yaptığı uçuşların ardından helikopter enkazının yeri belirlendi ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Helikopter kazasıyla ortaya çıkan çok ilginç rastlantılar

Mevlüt Yüksel’in özel haberinde, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin öldüğü kaza sonrası gözlerin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Sırbistan ve Slovakya Cumhurbaşkanlarının başına gelen çok ilginç olaylara çevrildiği kaydedildi. Yüksel’in aktardığı ilginç olaylar göre, Azerbaycan ile ilişkilere önem veren ve güçlendirmekten yana olan Slovakya Başbakanı 8 Mayıs tarihinde Bakü ziyaretinden döndükten sonra suikasta uğramıştı.

Aliyev görüşmesinin ardından ölüm tehdidi aldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den “dost” diye baheden Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise yaklaşık 2 gün önce “Sıra sende” şeklinde bir ölüm tehdidi almıştı.

Tüm bunlar rastlantı mı?

Bugün ise uzun bir aradan sonra Azerbaycan ile dostluk mesajları veren İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopterinin düştüğüne dikkat ekilen haberde, dünyanın bu olayların ardından, “Tüm bunlar rastlantı mıdır? Yoksa bir mesaj mıdır ve kime?” şeklinde tartışmaya başladığı ifade edildi.

Reisi ve Aliyev’in tören konuşmaları ortaya çıktı

İran’ın yanı sıra Ortadoğu, Avrupa ve Kafkaslar’da bulunan ülkelerin özellikle takip ettiği helikopter kazasının nasıl gerçekleştiği henüz bilinmezken, dün Reisi ile Aliyev’in arasında geçen bir diyalog gündeme geldi. Bu konuşmalarda,

  • Reisi’nin “Bazıları bizim bir araya gelmemizi hoş karşılamıyor fakat onlar bizim için önemli değil”
  • Aliyev’in ise “Dünya bilsin ki biz birlikteyiz birlikte olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
Yorumlar (0)