Gazze’de insanlık dramı: Can kaybı 35 bini aştı!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yoğun saldırılar düzenlemesi sonucu, hayatını kaybedenlerin sayısı en az 35.562’ye, yaralıların sayısı ise 79.652’ye ulaştı.

DÜNYA 20.05.2024, 18:26 21.05.2024, 18:18 Buse Önder
Gazze’de insanlık dramı: Can kaybı 35 bini aştı!

İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı 227 gündür sürüyor. İsrail ordusu, sivilleri hedef alarak yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarıyla soykırım uygulamakla suçlanıyor. Dünyanın büyük ölçüde sessiz kaldığı bu saldırılarda, Filistinliler hayatta kalmak için açlık ve susuzlukla mücadele ediyor.

İsrail'in geri adım atmaması ve saldırılarını güneydeki Refah kentine genişletmesi nedeniyle yüzlerce Filistinli, özellikle çocuklar, her geçen gün hayatını kaybediyor.

Son 24 saatte 106 kişi hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen 10 saldırıda 106 kişi hayatını kaybetti, 176 kişi yaralandı. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 35.562’ye, yaralı sayısı ise 79.652’ye ulaştı.

‘Refah’ta operasyonlar genişletilecek’

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile yaptığı görüşmede, ülkesinin Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentindeki operasyonlarını genişletmeye kararlı olduğunu belirtti.

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gallant’ın Sullivan'a “Refah'taki kara operasyonunu Hamas'ı temizlemek ve rehineleri kurtarmak amacıyla genişletmeye kararlıyız” dediği aktarıldı.

Gallant ayrıca, İsrail’in Refah’taki tahliye operasyonlarında düzenlemeler yaptığını söyledi.

800 bin kişi farklı bölgelere göçtü

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Refah’taki operasyonların başlamasından bu yana geçen iki haftada 800 bin kişi farklı bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

Yorumlar (0)