Bahçeli: Zilletin 4 temsilcisinin anayasası...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, CHP, İYİ Parti, HDP ve SP'nin ortak hazırladığı ihanet anayasası hakkında ağır konuştu.

SİYASET 17.11.2020, 11:54 17.11.2020, 12:04
Bahçeli: Zilletin 4 temsilcisinin anayasası...

Kıbrıs'ın Türkiye için millî bir mesele olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kıbrıs coğrafyasının mayasının Türklük olduğunu söyledi.

"Kıbrıs'a baktığımızda sadece Türk'ü görürüz" diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kıbrıs'ta, hep birlikte, huzur ve barış içinde, saygıya dayalı bir gelecek isteniyorsa, eşit haklara dayalı, iki kesimi içine alan egemen devlet yapılanmasının artık bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşması gereği Türkiye'nin Rusya ile birlikte bölgedeki ateşkese uyulup uyulmadığını kontrol etmek, anlaşma metnini uygulamaya sokmak için Türk askerinin bölgeye gideceğini hatırlatan MHP Lideri Bahçeli, bunun için gerekli olan Azerbaycan tezkeresinin TBMM'ye geleceğini ve MHP olarak kendilerinin de bu tezkereye desteklerinin tam olduğunu bildirdi.

Devlet Bahçeli; ekonomide açılmaya başlanan ve daha da açılacak olan yeni ufuklarla, hukuk ve demokrasi alanlarında kuvveden fiile geçecek (Kuvvei müeyyide: Düşünceden fiile geçmek) sağduyulu ve sağlam hamlelerle fasit (fesat) çemberin kırılacağıne, Türkiye'nin muhteşem bir kalkış yaşayacağına inandığını dile getirdi.

CHP, İYİ Parti, HDP ve SP'nin hazırladığı ve CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun başında bulunduğu skandal nitelikteki anayasa taslağı çalışması ile ilgili de konuşan Devlet Bahçeli, zilletin dört temsilcisi tarafından ortak olarak kurulan anayasa hazırlık masasının kurucusunun PKK olduğunu, yazım işinin gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan kalemin siparişinin de FETÖ’ye verildiğini belirtti.

"Anayasadan Türklüğü çıkaracak bir kokuşmuş, henüz anasının karnından doğmamıştır." diyen Bahçeli, "Hadi doğdu varsayalım" dedi ve neler olacağını şu ifadeyle dile getirdi:

"Geldiği gibi gitmesi de bizim için şerefli bir vatan görevidir."

13 Ocak 2018 tarihi ile 7 Mayıs 2018 tarihi arasında hazırlanan mezkur anayasa değişikliği ile ilgili "yol haritası", "uzlaşma metni" ve "çerçeve metni" için kurulan ya da kurdurulan masaya kimlerin oturduğunu soran Bahçeli, "O oturmadı, bu oturmadı, onun haberi olmadı, buna söylenmedi ise sokağa terk edilen ihanet metnini kimler yazdı, kimler hazırladı, kimler müzakere etti?" sorusunu yöneltti.

Yorumlar (0)