Dikkatimizden kaçmış! Kılıçdaroğlu kendini de yalanlamış...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 partinin anayasa için görüştüğünü inkâr ederek, "CHP, İYİ Parti, HDP ve SP katıldı, ortak ilkeler belirlendi" diyen CHP'li Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nu yalanlamıştı. Meğer kendini de yalanlamış!

SİYASET 16.11.2020, 11:13 16.11.2020, 14:40
Dikkatimizden kaçmış! Kılıçdaroğlu kendini de yalanlamış...

Dün Çukurambar'da bulunan evinden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz dört parti ile (CHP, İYİ Parti, HDP, SP) bir araya gelerek anayasa taslağı hazırlamadık" diyerek, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile diğer tüm şahitleri, belgeleri ve ses kayıtlarını yalanlamıştı. Meğer Kılıçdaroğlu, en güvendiği ismi, yani kendisini de yalanladığı ortaya çıktı.

Dün basına verdiği demeçte geçmişten beri ısrarla "bir partinin mutfağında anayasa hazırlanmaz" dediğini, anayasanın bir toplumsal sorun olduğunu, anayasanın herkesi ilgilendirdiğini, bir ülkenin hukukunun ana omurgasını belirlediğini, bu yüzden anayasanın toplumsal uzlaşmayla hazırlanması gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, dört parti ile (CHP, İYİ Parti, HDP ve SP) bir araya gelerek oturup anayasa taslağı hazırlamalarının asla söz konusu olmadığını ileri sürmüş, "Böyle bir şey yok. Hayretle izliyorum" demişti.

Gözümüzden kaçmış ama biz de şimdi hayretle izledik!

Dünkü haberimizde Kılıçdaroğlu'nun, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi önemli bir anayasa profesörü olan kendi milletvekilini yalanladığını, belge ve ses kayıtlarını da inkâr ettiğini belirtmiştik.

Meğer Kemal Kılıçdaroğlu 21 Haziran 2018 tarihinde CHP destekçisi televizyon kanalı Tele1'de anayasa değişikliği için çalıştıklarını belirtmiş.

Kemal Kılıçdaroğlu 21 Haziran 2018 tarihinde Tele1'de yaptığı açıklama şöyle:

"Hedefimiz 'Demokratik Parlamenter Sistem'. Bu sisteme geçişin en önemli ayağı bir anayasa değişikliğidir ya da bir anayasa yapmaktır. Biz daha önceden, seçimler gündemde yokken Millet İttifakı'nı oluşturan partiler bir araya geldik zaten. Bir anayasa değişikliği için neler yapabiliriz diye. İlkeler belirlendi. Ve o komisyonun başkanlığını da Sayın Kaboğlu (CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyon Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu) yapıyordu. İbrahim Kaboğlu bir anayasa hukukçusu. Siz de zaman zaman yazılarınızda değinirsiniz. Sayın Kaboğlu başkanlığında, anayasa değişikliğinde 4 partinin (CHP, İYİ Parti, HDP, SP) ilkeleri üzerinde bir anlaşma metni hazırlandı."

Yorumlar (0)