Muharrem İnce, '4 partili anayasa taslağı'na ilişkin soruyu yanıtladı

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Çankırı'da esnafı ziyarette bulundu. İnce, 4 partinin anayasa taslağı için görüşme yaptığı iddiaları için, "Bu iddia değil, gerçek." dedi.

SİYASET 16.11.2020, 17:42
Muharrem İnce, '4 partili anayasa taslağı'na ilişkin soruyu yanıtladı

Sivas'tan 4 Eylül'de başlattığı 'Bin Günde Memleket Hareketi' programı kapsamında Çankırı'yı ziyaret eden İnce, Atatürk Bulvarı'nda esnaf ve vatandaşlarla görüştü. İnce, ziyaretlerinin ardından basın mensuplarına, 'Memleket Hareketi' olarak ülkemizi gezmeye, dert dinlemeye devam ettiklerini belirtti.

'Memleket Hareketi' 

Ziyaretlerinde 47'nci kent olan Çankırı'ya geldiklerini belirten İnce, "Bugün burada vatandaşlarımızı dinliyoruz." dedi.

Hükümete ve muhalefete yönelik eleştiriler yönelten İnce, "Ülkemiz zor bir kış geçirecek. Biz 'Memleket Hareketi' olarak bu iktidara da bu muhalefet biçimine da karşıyız. Böyle bir ortamda muhalefetin oyu yükselmiyorsa, bu iktidarın yanında bu muhalefeti de göndermek gerekir. Türkiye'yi karış karış gezmeyi sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"CHP, belediyeleri kazandıkları yerleri ziyaret ediyor"

Bir basın mensubunun, CHP'nin ekonomi otobüsü hakkındaki düşünceleri sorması üzerine İnce, şu açıklamaları yaptı:

"Güzel, doğru yoldalar. Genel merkez binasından çıkabildiler 2.5 sene sonra. Doğru yoldalar da yalnızca CHP'li belediyelerin olduğu deniz kenarlarından çıkıp, biraz Çankırı'ya Kırşehir'e Nevşehir'e Hakkari'ye, CHP'li belediyelerin olduğu yerlerden çıkıp memleketin dört bir köşesini gezmeye çaba gösterirlerse daha iyi yaparlar."

"İddia değil, gerçek"

İnce, 4 partinin anayasa taslağı için görüşmeye yaptığı iddialarına yönelik soruya ise şu cevabı verdi:

"Bu iddia değil, gerçek. Görünen şu ki, bu olay yapılmış. Ben de yeni öğrenmiş bulunuyorum. O dönem cumhurbaşkanı adayıydım, benim haberim yoktu o tür toplantılardan. Ama çelişkili beyanlarda bulunmak, bir 'yaptık' bir 'yapmadık' demek yanlış. İnsanların kafasını bulandırmamak lazım. Muhalefetin umut olabilmesi için tutarlı, ilkeli bir siyaset uygulaması lazım. Tutarlı olursa, ilkeli olursa ses getirir, umut getirir. Onun için biz umut olma yolunda milletin dertlerine kulak kabartmaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)