CHP, İYİ, HDP ve SP'nin ses kayıtları...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP, HDP ve SP ile birlikte ortaklaşa “federasyon anayasası” hazırladıklarına dair çok sayıda önemli ismin tanıklığına rağmen inkârda bulununca eski partili Adem Taşkaya "Ses kayıtlarını yüce Türk mahkemelerine vermekten şeref duyarım" restini çekti.

SİYASET 15.11.2020, 09:52
CHP, İYİ, HDP ve SP'nin ses kayıtları...

CHP, İYİ Parti, HDP ve SP'nin ortaklaşa hazırladığı, skandallarla dolu federasyon anayasası taslağını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener onca şahide ve şahitlerin elindeki taslak metinlere rağmen inkâr ederken, istifa ederek İYİ Parti’den ayrılan Adem Taşkaya, Twitter'dan rest çekti.

“İYİ Parti’li palavracı kurmaylara sesleniyorum!" diyen Adem Taşkaya, gizlice anayasa taslağı hazırladıklarının yalan olduğunu savunmaya devam edeceklerse kendisini savcılığa vermelerini istedi ve böylelikle kendisinin de ses kayıtlarını ve çok daha vahim olan şeyleri, yüce Türk mahkemelerine sunmaktan ve İYİ Parti'nin maskesini düşürmekten şeref duyacağını söyledi. 

İlk olarak Ümit Özdağ açıklamıştı

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın "Tarafsız Bölge" programına katılarak İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olduğunu söylediği için disipline sevk edilen Ümit Özdağ, İYİ Parti ile HDP'nin masaya oturup anayasa hazırladığını iddia etmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ümit Özdağ’ın iddiasını kati bir ifadeyle yalanlayarak, hiçbir siyasi parti, siyasi oluşum, herhangi bir platform ve şahısla herhangi bir anayasa çalışması yapmadıklarını ileri sürmüştü.

CHP'li İbrahim Kaboğlu kabul etmişti

CHP, İYİ Parti, HDP ve SP'nin ortak anayasa çalışmasının başında bulunan CHP'li anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu da ayrıntı vererek, 4 parti arasında böyle bir çalışma olduğunu ifade etmiş, İbrahim Kaboğlu'nun açıklamalarınin tamamen Ümit Özdağ'ın açıklamalarını destekler nitelikte olduğu görülmüştü.

Taslağın asıl sahibi!

CHP, İYİ Parti, HDP ve SP'nin ortak anayasa taslağının temelini, George Soros'çu "Denge ve Denetleme Ağı"nın taslağının oluşturduğu ortaya çıktı. Denge ve Denetleme Ağı’ndan hukuk kökenli bir ekibin de 4 partinin anayasa taslağı çalışmalarına katıldığı, 4'lünün taslak çalışmalarının bazı sivil toplum kuruluşları tarafından desteklendiği kaydedildi.

Yorumlar (0)