"Akşener ve HDP anayasa hazırlığında"

İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ, Meral Akşener'in HDP ile anayasa hazırlığı için 2 kişiye talimat verdiğini öne sürerek, "İyi Parti'yi kuran samimi Türk milliyetçilerinin güvenine HDP ile yazdığınız bu anayasa taslağıyla ihanet ettiniz." dedi.

SİYASET 11.11.2020, 18:44
"Akşener ve HDP anayasa hazırlığında"

Partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik suçlamaları sebebiyle savunması istenen ve savunmasını cuma günü yazılı olarak verecek olan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisi ile ilgili önemli bir açıklama daha yaptı. 

"Akşener talimat verdi"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın mensuplarının karşısına geçen Özdağ, Meral Akşener'in HDP ile anayasa hazırlığı için 2 kişiye talimat verdiğini belirtti. 

İyi Parti'nin 2 kurucusundan biri olduğunu, Divan üyesi ve İyi Parti Milletvekili olarak böyle bir anayasa taslağından şans eseri haberinin olduğunu söyleyen Özdağ, şöyle konuştu: 

"Sayın Akşener'e buradan seslenmek istiyorum. HDP ile masaya oturmak kabul edilebilir değil benim için. İyi Parti sizin babanızın çiftliği de değil. Böyle bir adımın Türkiye'ye yararı olduğunu düşünüyorsanız, bunu getirirsiniz Divan'a, Divan'da savunursunuz, bize kabul ettirecek argümanlar sunarsınız, Genel İdare Kurulu'na götürürdük ve oradan alınacak karar doğrultusunda aksiyon alırdık. Ancak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde 'ille de cumhurbaşkanı olacağım' biçiminde bir politik hırsla babalarımızın, abilerimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin partisi olan MHP'yi bırakarak Türk milliyetçiliğini iktidara taşımak maksadıyla İyi Parti'yi kuran samimi Türk milliyetçilerinin, bütün partilerden gelerek İyi Parti'nin kuruluşuna destek veren vatanseverlerin güvenine HDP ile oluşturduğunuz bu anayasa taslağıyla ihanet ettiniz."



 

Yorumlar (0)