Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı vurgusu: ‘Kalıcı refah gerekiyor’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kalıcı refah artışı için fiyat istikrarının sağlanması gerekiyor. Aksi halde gelir dağılımında adalet sağlamak mümkün olmayacaktır" dedi.

EKONOMİ 08.05.2024, 16:04 09.05.2024, 14:05 Buse Önder
Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı vurgusu: ‘Kalıcı refah gerekiyor’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ekonomi programının odak noktasını, enflasyonu tek haneye düşürmek olarak belirlediklerini açıkladı.

Şimşek, yaptığı açıklamada, "Enflasyonu tek haneye düşürmek, programımızın öncelikli hedefi. Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değil" dedi.

Vergi adaleti güçlendirilecek

Vergi adaletini güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını belirten Şimşek, asgari ücreti vergi dışı bıraktıklarını ifade ederek, gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdüklerini ifade etti.

En üst dilimdeki vergi oranını yükselttiklerini belirten Şimşek, kurumlar vergisi oranını artırdıklarını, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirlediklerini ifade etti.

‘Ülkemizin kendi programı başarı ile uygulanıyor’

Vatandaşların alım gücünü artırmak için her alanda çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Bakan Şimşek, "Programımız şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı. Ülkemizin kendi programıdır ve başarı ile uygulanmaktadır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)