Zaharova: Ukrayna yapıcı değil, işi uzatıyorlar!

Ukrayna'nın müzakereleri zora soktuğunu kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Yapıcı bir yaklaşım sergilemiyorlar." dedi.

DÜNYA 20.04.2022, 22:39 Hakan Öksüz
Zaharova: Ukrayna yapıcı değil, işi uzatıyorlar!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, tüm barış çağrılarına rağmen devam ediyor. Son olarak Sarmat füzesini tanıtan Rusya lideri Putin, "Bize tehdit yağdıran ülkeler bir kez daha düşünecek." demişti. İki taraf arasında İstanbul Dolmabahçe'de yapılan müzakere görüşmeleri, Buça'da yaşanan sivil katliamları nedeniyle sekteye uğramıştı.

Savaşın iki tarafı olan Ukrayna ve Rusya, online ortamda müzakerelere devam ediyor. Her iki taraftan gelen açıklamalar, müzakerelerin gidişatından memnun olmadıklarını gösteriyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Ukrayna, yapıcı bir yaklaşım sergilemiyor. Müzakerelerin uzamasını istiyorlar." dedi.

"15 Nisan'da Ukrayna'ya belge gönderdik, cevap yok"

Haftalık basın toplantısını Moskova'da gerçekleştiren Zaharova, savaşın ve müzakerelerin son durumuna ilişkin bilgi verdi. 

Müzakerelerin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Mariya Zaharova, "15 Nisan'da Ukrayna tarafına taslak bir anlaşma belgesi gönderdik. Ancak herhangi bir cevap alamadık. Kritik konularda bitirici olacak yaklaşımları görmezden geliyorlar. Bu durum, müzakere sürecini uzatmaya çalıştıklarına dair bir hava oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

"NATO, silah göndererek savaşı uzatmak istiyor"

Ukrayna tarafının barışçıl ve yapıcı bir tavır sergilemediğini ifade eden Zaharova, "Ukrayna tarafı daha gerçekçi anlaşma maddeleriyle gelmeli. Batı ülkeleri, Ukrayna yönetimini etkiliyor. NATO, Ukrayna'ya silah göndermeye devam ediyor. Bu savaşın uzaması demek. NATO bu savaşın uzamasını istiyor. Ukrayna saflarında yaklaşık 7 bin yabancı asker olduğunu tespit ettik. 63 farklı ülkeden gelmişler. Bu askerlerden yaklaşık bin tanesini etkisiz hale getirdik." dedi.

Yorumlar (0)