AB'den "Rusya'ya ambargo" yorumu: Er ya da geç!

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya'ya eninde sonunda petrol ve doğal gaz ambargosu uygulayacaklarını söyledi. Michel, Ukrayna'nın AB üyesi olması konusuna da değindi.

DÜNYA 20.04.2022, 20:36 21.04.2022, 15:30 Hakan Öksüz
AB'den "Rusya'ya ambargo" yorumu: Er ya da geç!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş, birçok bölgedeki farklı ülkelerden tepki çekti. Belarus dışındaki Avrupa ülkeleri de Rusya'ya tepki gösteren ve sert yaptırımlar uygulayan ülkelerden oldu. 

Petrol ve doğal gaz ambargosu 

Ukrayna'nın kontrolü ele geçirdiği Borodyanka şehrini ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel önemli açıklamalar yaptı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile basın toplantısı düzenleyen Charles Michel, "Er ya da geç. Rusya'ya yönelik uygulayacağımız petrol ve doğal gaz ambargosu eninde sonunda gerçekleşecek." dedi.

"Ukrayna'nın galip çıkmasını arzu ediyoruz"

Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini tek kelimeyle "vahşet" olarak niteleyen AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Bunlar suç. Bu suçların cezasız kalacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Savaştan Ukrayna'nın galip çıkmasını arzu ediyoruz. Bunun için yardımları artırma kararı aldık. Rusya'nın daha fazla baskı hissetmesi ve zora düşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın AB üyesi olması konusu!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna'nın AB üyesi yapılması konusuna da değindi. üyelik sürecine ilişkin çeşitli fikirlerin olduğunu kaydeden Michel, "Bu aynı zamanda siyasi bir süreç. Bazı yasal şartların oluşması gerekiyor. Umuyorum ki Haziran ayı sonunda komisyonun görüşü açıklanacak. Açıklama sonrası değerlendirm sürecine başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)