Rusya balistik füzesini denedi, Pentagon'dan açıklama geldi!

Yeni sarmat füzesi ile kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirdiklerini duyuran Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bizi tehdit eden ülkeler bir kez daha düşünecek." dedi. Füze denemesine ilişkin Pentagon'dan açıklama geldi.

DÜNYA 20.04.2022, 19:42 21.04.2022, 01:46 Hakan Öksüz
Rusya balistik füzesini denedi, Pentagon'dan açıklama geldi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından Ukrayna'ya yapılan silah desteği sürüyor, Rusya'ya uygulanan yaptırımların kapsamı genişletiliyor. Rusya ise kendisine yönelik yaptırımlara karşılık olarak gelişmiş silahlarını sergileyerek gözdağı veriyor.

Putin: "Bizi tehdit edenler bir kez daha düşünsün"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisine yaptırım uygulayan ve Ukrayna'ya destek veren ülkelere gözdağı verdi. Yeni sarmat füzesini tanıtan Putin, "Dünyada bir eşi daha yok. Rusya'yı tehdit eden ülkeler bir kez daha düşünecek." ifadelerini kullandı. Rusya'nın "kıtalararası balistik füze denemesi" gerçekleştirmesi, gündemde yankı uyandırdı.

Pentagon'dan açıklama geldi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın balistik füze denemesi hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada, "Söz konusu kıtalararası balistik füze denemesi, Yeni START Anlaşması'na uygun şekilde gerçekleştirildi. Bizim için de müttefiklerimiz için de tehdit değil." denildi.

Sarmat füzesinin özellikleri

Edinilen bilgilere göre bir sarmat füzesinin taşıyabildiği nükleer başlık sayısının 24 olduğu belirtiliyor. Sarmat'ta bulunan "Avangart" isimli füze başlıklarının ise hava savunma sistemlerinin saldırılarından kaçarak imha olmaktan kurtulduğu kaydediliyor. 

Putin, hava savunma sistemlerini etkisiz hale getiren Sarmat füzeleri için, "Meteor misali gökten yağacaklar" yorumunda bulunmuştu. Rusya Devlet Başkanı Putin, aralarında Sarmat füzelerinin de yer aldığı yeni silahlarının "yenilmez" olduğunu öne sürüyor. Sarat'ın menzilinin 11 bin-18 bin kilometre olduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)