Zelenskiy'den müttefiklerine tepki! Savaşı çoktan bitirebilirdik

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu bütün silahlara erişimi olması durumunda Rusya'nın başlatmış olduğu savaşı çoktan bitirebileceklerini dile getirdi.

GÜNDEM 20.04.2022, 09:51 20.04.2022, 17:10
Zelenskiy'den müttefiklerine tepki! Savaşı çoktan bitirebilirdik

Günlük ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Zelenskiy, 55'inci günü geride kalan Ukrayna-Rusya savaşını değerlendirdi.

“Silah ihtiyacımızı karşılasaydık, savaş çoktan bitmişti”

Ukrayna ordusunun bilgi ve taktik açısından oldukça avantajının olduğunu belirten Zelenskiy, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin sıkı bir şekilde dayandığına ve bütün halkın cesurca savunma yaptığına vurgu yaptı ve "Ortaklarımızda bulunan ve ihtiyacımız olan, Rusya'daki benzer silahlara erişimimiz olsaydı, çoktan bu savaşı bitirmiş ve barışı getirmiştik. Rus ordusu bu savaşta, sonsuza kadar kendisini dünya tarihine, hatta dünyanın en insanlık dışı ve barbar ordusu olarak yazacaktır." sözlerini kullandı. 

Zelenskiy, Ukrayna'da kasten sivillerin öldürülmesi, sivil altyapılarının ve yerleşim alanlarının tahrip edilmesi, uluslararası anlaşmalarla yasaklananlar da dahil her türlü silahın kullanılmasında Rus askeri birliklerinin imzasının bulunduğunu söyledi.

Yorumlar (0)