Biden'dan yüksek fiyat yorumu: Putin'in marifeti!

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya yönelik sert eleştirilerini sürdüren ABD Başkanı Joe Biden, "Yükselen enflasyonun ve artan gıda fiyatlarının sorumlusu Putin." dedi.

DÜNYA 20.04.2022, 19:10 Hakan Öksüz
Biden'dan yüksek fiyat yorumu: Putin'in marifeti!

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya işgal girişimi başlatan Rusya'ya yönelik yaptığı sert söylemlerini sürdürüyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in "savaş suçlusu" olduğunu ve "soykırım" yaptığı iddia eden Biden, Ukrayna'ya yaptıkları silah yardımının kapsamını genişleteceklerini söylemişti.

"Yüksek gıda ve akaryakıt fiyatları vatandaşları zorluyor"

Biden, Rusya'ya yönelik yeni açıklamasını Twitter üzerinden yaptı. ABD Başkanı, son zamanlarda sürekli artan akaryakıt fiyatları ve yüksek enflasyonun sorumlusunun Vladimir Putin olduğunu belirtti.

Tüm dünyada yaşayan insanlar gibi ABD vatandaşlarının da yüksek gıda ve akaryakıt fiyatlarından muzdarip olduğunu kaydeden Biden, son açıklanan enflasyon verilerinin bu gerçeği açık şekilde gözler önüne serdiğini söyledi.

"Putin savaş başlattı, enerji fiyatları yüzde 70 arttı"

Biden, paylaşımında, "Dürüst olalım. Eğer bir ülkede akaryakıt fiyatları yükselirse bunu hisseden başlıca kişi aile büyüğü olur. ABD'nin durumunu da böyle görebilirsiniz. Son zamanlardaki yüksek enflasyon ve artan gıda fiyatları, Putin'in marifeti. Putin'in başlattığı savaş, enerji fiyatlarında yaklaşık yüzde 70'lik bir artış meydana getirdi." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların bu fiyatlardan az etkilenmesi için petrol üreticileri ile görüşmeler yaptıklarına değinen Biden, "Ülkenin startejik petrol rezervlerini kullanmak zorunda kaldık. Her gün 1 milyon varil petrolü piyasaya sürüyoruz." dedi.

Yorumlar (0)