Türkiye-Yunanistan toplantısı sona erdi

Türkiye ile Yunanistan arasında, askerî düzeyde "ayrıştırma usullerinin" masaya yatırıldığı teknik toplantı sona erdi.

GÜNDEM 15.09.2020, 15:57 15.09.2020, 17:36
Türkiye-Yunanistan toplantısı sona erdi

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında gerçekleştirilen ve "ayrıştırma usullerinin" görüşüldüğü teknik toplantı az önce NATO Karargahı'nda sona erdi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 17 Eylül günü bir toplantı daha gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edildi. 

Miçotakis-Stoltenberg-Çavuşoğlu üçgeninde "görüşme" yalanlamaları

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yükselen tansiyonu düşürmek için yoğun çaba sarf eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara ve Atina'nın "teknik görüşme"yi kabul ettiklerini duyurmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Genel Sekreter'in açıklamalarını doğrulamıştı.

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis ise kesinlikle Türkiye ile Yunanistan arasında yapılacak bir görüşmenin söz konusu olmadığını savununmuş ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu yalanlamıştı.

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis'e tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan Başbakan'ın yalan söyleyerek NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i zor duruma düşürdüğünü belirtmiş ve "Yalan söyleyen Yunanistan'ın ta kendisidir. Yunanistan'ın gerçekleri çarpıtarak NATO'yu yalanlaması ibretliktir." demişti.

İki ülke arasında görüşme yapılacak mı yapılmayacak mı tartışmasına ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg son noktayı koymuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "teknik görüşme" ile "siyasi müzakere" kavramlarının birbirinden farklı kavramlar olduğunu belirterek, "Türkiye ile Yunanistan arasında siyasi müzakere yok. Teknik görüşme için alınmış bir karar var." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)