NATO'dan son dakika açıklaması!

"Teknik görüşme" ile "siyasi müzakere" kavramlarının birbirinden farklı olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ile Yunanistan arasında anlaşmadan ziyade teknik görüşme var" dedi. Stoltenberg, ilk açıklamasını yalanlayan Yunanistan'ı yalanlamış oldu.

GÜNDEM 04.09.2020, 14:47
NATO'dan son dakika açıklaması!

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz üzerindeki tansiyonu düşürmek için devreye giren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türk ve Yunan liderlerle görüştüm. İki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de olası askeri çatışmanın önüne geçecek mekanizmaları kurmak ve kaza riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı." demişti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i yalanlayarak, böyle bir kararın olmadığını ileri sürmüş ve "Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Miçotakis'i önce Çavuşoğlu yalanladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da düzenlediği basın toplantısında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yalan söylediğini belirtmiş, "Yalan söyleyen Yunanistan'ın ta kendisi. Yunanistan'ın NATO'yu yalanlaması ibretliktir." demişti.

Stoltenberg de yalanladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, ilk açıklamasını yalanlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i yalanlayarak, "Henüz bir anlaşmaya varılmadı. Zaten ilk açıklamamda bir anlaşmaya varıldığını da söylemedim. Fakat görüşmeler başlamıştır." dedi.

İkinci açıklamasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "teknik müzakere" ile "siyasi müzakere" kavramlarının farklı şeyler olduğunu, ikisinin ayrı tutulması gerektiğini belirterek, "Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında teknik görüşmelerin başladığını ancak henüz bir mutabakata varılmadığını" bildirdi.

Yorumlar (0)